Logo
Print this page
15  λόγοι για να πας στη Μήλο

15 λόγοι για να πας στη Μήλο

Για να πας στο περιβόητο Σαρακήνικο. Ναι, δεν είναι άδικα τόσο δημοφιλές μέρος και δεν το αποκαλούν τυχαία «σεληνιακό τοπίο».
Βέβαια, να σου τονίσω ότι δεν αξίζει τόσο για κολύμπι, καθώς είναι κολπίσκος και τα νερά ανακατεμένα. Αξίζει όμως για το «διαστημικό» του τοπίο. Θα νομίζεις ότι προσγειώθηκες σε κάποιον πλανήτη.
Λευκά και απόκοσμα βράχια, σχηματισμοί τόσο όμορφα αλλόκοτοι, που θα σε συνεπάρουν!Σε παρόμοιους ρυθμούς κινείται και ο Παπαφράγκας. Ξεχωριστό τοπίο, που πρέπει να δεις, αλλά επειδή επίσης πρόκειται για κολπίσκο, το κολύμπι δεν ενδείκνυται.
 Επιβάλλεται να εξερευνήσεις το νησί με ιστιοπλοϊκό που κάνει daily cruise. Αν δεν κάνεις αυτό, τότε δεν έχεις δει τη Μήλο. Αυτός ο λόγος αποτελεί την βάση για πολλούς από τους επόμενους. Θα βρεις πολλά ιστιοπλοϊκά, αλλά εγώ σου προτείνω το Alma Libre με τον captain Μιχάλη. Μαζί με τον σκίπερ, έκαναν την εξόρμησή μας εκεί απολαυστική!
 Τα μηλέικα σύρματα συνθέτουν σκηνικό ταινίας. Απλά. Θα δεις τις πολύχρωμες πόρτες, όπου οι ψαράδες τοποθετούν τις βάρκες τους για να μην τις παίρνει ο δυνατός αέρας, και θα αισθανθείς ότι βρίσκεσαι σε άλλη εποχή.
 Θα γνωρίσεις τις περιβόητες Αρκούδες.
Μη γελάς. Κι εγώ στην αρχή πίστευα ότι θα πρόκειται για κλασικές υπερβολές, αλλά διαψεύστηκα. Τα βράχια, ανάλογα με την οπτική γωνία που τα κοιτάς, μοιάζουν με αρκούδες. Πραγματικά.Αν θέλεις να ικανοποιήσεις το ένστικτό σου ως εξερευνητής, τότε οι σπηλιές του Κλέφτικου σε περιμένουν. Οι λευκοί βράχοι θα υψώνονται γύρω σου και εσύ θα κολυμπάς σε γαλανοπράσινα νερά. Θα νομίσεις ότι βρίσκεσαι στον παράδεισο. Και δεν θα έχεις άδικο.
 Να επισκεφθείς την παραλία Τσιγκράδο με τον κλασικό τρόπο. Να κρεμαστείς με σκοινί για να ανέβεις, αλλά και για να κατέβεις. Και θα εξασκήσεις την τέχνη της ορειβασίας, και η κούραση θα σε αποζημιώσει. Πάλι στον παράδεισο θα είσαι. Απλά σε άλλο κομμάτι του.
 
Μα αν δεν απολαύσεις ένα (ελαφρύ) γεύμα και δεν πιεις μια παγωμένη μπίρα πάνω στο ιστιοπλοϊκό, στη μέση της θάλασσας, τότε τι συζητάμε; Η απόλυτη ελευθερία και χαλάρωση.Την επόμενη ημέρα από την φανταστική βόλτα με το ιστιοπλοϊκό, να πας στο Παλαιοχώρι.
Όμορφη παραλία, οργανωμένη, με beach bar και μουσική στη σωστή ένταση, αποτελεί ιδανικό μέρος χαλάρωσης. Σου εγγυώμαι ότι μπορείς άνετα να κάτσεις εκεί όλη μέρα. Τα υπέροχα νερά της παραλίας συνδυάζονται με κιτρινοκόκκινους βράχους. Εάν απορήσεις για το χρώμα και εάν σου μυρίσει κάτι περίεργα, αυτό θα οφείλεται στο θείο, για το οποίο θα σου μιλήσω στη συνέχεια.
 Τώρα δηλαδή. Τα Θειορυχεία είναι αμμουδιά με πολύ ιδιαίτερο χρώμα. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Θα «ταξιδέψεις» σε μια άλλη εποχή! Θα δεις τα ερειπωμένα κτίρια του εγκαταλελειμμένου, πλέον, ορυχείου. Κάποτε, υπήρχαν εκεί στοές εξόρυξης, επεξεργασίας και μεταφοράς θείου.
Έχει πολύ ενδιαφέρον το μέρος, καθώς θα αντικρίσεις τα απομεινάρια μιας άλλης ζωής. Στρώματα σκισμένα, κρεμάστρες σκουριασμένες, χαλασμένοι νιπτήρες. Μια ζωή που υπήρχε έως το 1960. Αυτή ήταν η τελευταία χρονιά λειτουργίας των θειορυχείων.Για να φας αστακομακαρονάδα στο γραφικό ψαροχώρι Πολλώνια και συγκεκριμένα στον Γιαλό. Από εκεί, επίσης, αναχωρούν και τα καραβάκια για ημερήσιες εκδρομές στην Κίμωλο.
 Να πας και μια βόλτα στην Πλάκα, τη χώρα της Μήλου. Γραφική και όμορφη. Ιδανικά, να πας το απόγευμα, λίγο πριν πέσει ο ήλιος. Να φας στην Αρχοντούλα, να πιεις ποτό στο Γάτη και σε άλλη επίσκεψή σου, να ανέβεις στο Κάστρο. Εννοείται σούρουπο πάλι. Ο ουρανός θα μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής.
 Αξίζει να φας πρωινό στην Αγγελική, στον Αδάμαντα και το βραδάκι να πιεις χαλαρό ποτάκι στο Aragosta ή στο Vipera Lebetina.
 Εκεί στον Αδάμαντα, στο στενάκι που βρίσκεται και η Alpha Bank, υπάρχει ένας φούρνος με φανταστική τυρόπιτα κουρού. Είναι η καλύτερη που έχω φάει ποτέ.
 Τέλος, εάν έχεις χρόνο στη διάθεσή σου, αξίζει να επισκεφθείς και χωριουδάκια της Μήλου, όπως είναι η Τρυπητή και οι Πλάκες.
 
Ναι, είναι αλήθεια ότι η Μήλος φημίζεται για τις παραλίες της. Έχει, σίγουρα, όμορφα και γραφικά σημεία, και πολύ καλό φαγητό. Ωστόσο, αυτό που θα σου μείνει αξέχαστο ως εικόνα είναι οι ειδυλλιακές και- γιατί όχι- εξωτικές παραλίες της.
 Σε προειδοποιώ! Πρόκειται για το απόλυτο ζευγαρονήσι. Για εσένα και το έτερον ήμισυ!
 
ΠΗΓΗ:http://www.nou-pou.gr
 
 
(1 Vote)
Η Αναδημοσίευση υλικού που συμπεριλαμβάνεται στον ιστότοπο, επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση ότι αναφέρεται η προέλευση του περιεχομένου και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς τη σελίδας μας!