Logo
Print this page
Προβολή και προώθηση Κασιώτικων προϊόντων

Προβολή και προώθηση Κασιώτικων προϊόντων

 
ΚΑΣΟΣ
 ΕΚΤΑΣΗ: 66 τ. χλμ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗ: 50 χλμ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 990
 Είναι το νοτιότερο και πλησιέστερο προς την Κρήτη νησί της Δωδεκανήσου, με πολλές φυσικές ομορφιές, ζωντανές παραδόσεις και πανάρχαια ιστορία. Οι πέντε οικισμοί της Κάσου απλώνονται σε μικρή λεκάνη ανοιχτή στα βόρεια, ενώ απότομα χαμηλά βουνά την κλείνουν στα νότια.
Oι βραχώδεις ακτές σχηματίζουν λίγα δαντελωτά ακρογιάλια για κολύμπι. Όμορφες αμμουδιές θα βρείτε στο νησάκι Αρμάθια. Το σπήλαιο της Eλληνοκαμάρας, η ακρόπολη στο Πόλιν και ο Eμπορειός είναι από τις γνωστές αρχαιολογικές θέσεις. Eνδιαφέρον παρουσιάζουν η κοιλάδα του Άργους, το σπήλαιο Σελάι, καθώς και οι μονές του Aγίου Γεωργίου στις Xαδιές και του Aγίου Mάμαντος στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού. Ψηλότερη κορυφή, ο Πρίωνας, 583 μ.
TI NA ΨΩNIΣETE: "Eλαϊκή" (μυζήθρα ξερή), κουλούρες, μέλι, "σιτάκα" (γαλακτοκομικό προϊόν της Κάσου), βούτυρο.
 TOΠIKEΣ NOΣTIMIEΣ: Κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα και θαυμάσιο μέλι. Δοκιμάστε τα ντολμαδάκια, τα μακαρόνια με "σιτάκα" σοταρισμένα με βούτυρο και κρεμμύδι. Aκόμη, κρέας ρολό και γεμιστό με "πασπαρά" (συκωτάκια και πνευμόνια με ρύζι, σταφίδες και ξηρούς καρπούς), μένουλες (είδος ψαριών) "στην αλμύρα" (παστές), "ροΐκιο" (χορταρικά). Aπό γλυκά ζητήστε τις περίφημες "ξυλικόπιτες" και μυζηθρόπιτες - γλυκιά μυζήθρα με μέλι και ζάχαρη.
 AN EXETE ΣKAΦOΣ: Θα δέσετε στο λιμάνι της Kάσου και στον Eμπορειό. Ανεφοδιασμός σε καύσιμα από πρατήριο.
 
ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΣΟΥ
  Αγαπητοί συμπατριώτες,
Οπως γνωρίζετε,  ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κάσου άρχισε να υλοποιεί με αποφασιστικότητα την προώθηση και προβολή των τοπικών μας προϊόντων. Πρόκειται για ένα πολύ φιολόδοξο σχέδιο, που αποκτά ιδιαίτερη αξία, σε μια πολύ δύσκολη χρονικά συγκυρία για τη χώρα μας.
Το ξεκίνημα αυτήςν της προσπάθειας στηρίχθηκε στην προθυμία, στον αυθορμητισμό και στην ανάγκη για δημιουργική διέξοδο πολλών συμπατριωτών μας, με αποτέλεσμα σε πολύ σύντομο χορνικό διάστημα, ο Συνεταιρισμός μας να μπορεί να διαθέτει προς πώληση μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων.
Ενδεικτικά, σας παραθέτω τα ακόλουθα :
- Τυριά,σιτάκα, μέλι, κάπαρη (καρπός και φύλλα), ξερά σύκα, χοντρό αλάτι, αγγουράκια φρέσκα, σπιτικά γλυκά (σταφύλι, φραγκόσυκο, κ.λ.π.), πλαστά μακαρόνια, ροϊκιο, κρίθαμο, πεταλίες, φούσκες κλπ
Είναι αξιοσημείωτο, ότι όλα τα προϊόντα προέρχονται από διάφορους παραγωγούς, χωρίς να αποκλείεται κανείς, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής και σύγκρισης από τον υποψήφιο αγοραστή. Η κοστολόγηση των προϊόντων γίνεται σε συνενόηση με τον εκάστοτε παραγωγό και το ποσοστό κέρδους καθορίζεται από τον Συνεταιρισμό μας. Στόχος μας είναι η αδειοδότηση παρασκευαστηρίου στην Κάσο, ώστε όλα τα προϊόντα να μπορούνμ να στέλνονται σε καταστήματα, σε πρώτη φάση, του εσωτερικού.
Στην τρέχουσα χειμερινή περίοδο, τα εν λόγω προϊόντα μπορούν να διατίθενται στην Αθήνα μέσω του
Συλλόγου Κασίων 
(Γ' Σεπτεμβρίου 56, τηλ.210-8830606) 
και 
στον Πειραιά, μέσω της Δωδεκανησιακής Εστίας 
(Υψηλάντου 143, τηλ. 6972264011).
Παρακαλούμε, να μας γνωρίσετε εάν ενδιαφέρεστε να διαθέτετε ή απλά να προμηθεύσετε κασιώτικα προϊόντα, ώστε να ενημερώσουμε με σχετική μας ανακοίνωση.
 
 
 
 
(4 votes)
Η Αναδημοσίευση υλικού που συμπεριλαμβάνεται στον ιστότοπο, επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση ότι αναφέρεται η προέλευση του περιεχομένου και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς τη σελίδας μας!