Logo
Print this page
Τραγανές μπάλες κατσικίσιου τυριού με φυστίκια

Τραγανές μπάλες κατσικίσιου τυριού με φυστίκια

Υλικά
300 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί
1/4 φλιτζανιού κορν φλάουρ
3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι σόδα, αναψυκτικό
3 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι
μέλι
ψιλοκομμένα ψημένα φυστίκια & φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για το σερβίρισμα
 
Βήματα
1
Κόβουμε το κατσικίσιο τυρί σε κομμάτια και σχηματίζουμε μπαλίτσες. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, στο όποιο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί, και τις βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν, περίπου 10 λεπτά.
2
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με τη σόδα. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ, χτυπάμε και αλατίζουμε. Βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα ρηχό μπολ. Βουτάμε τις μπάλες στο μείγμα με το αυγό και στη συνέχεια τις περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά. Τις περνάμε άλλη μία φορά από το αυγό και την τριμμένη φρυγανιά, να παναριστούν καλά. Τις ξαναβάζουμε στο ταψί και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά ακόμη.
3
Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τις μπάλες λίγες λίγες, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές, για περίπου 2 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα τις μεταφέρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.
Τις τακτοποιούμε σε μια πιατέλα, περιχύνουμε με μέλι, πασπαλίζουμε με φυστίκια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
 
 
Ο Βασίλης Πατσής είναι Σεφ και παρουσιάζει το "ΠΑΣ...ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ" στην ΚρήτηTV!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(1 Vote)
Η Αναδημοσίευση υλικού που συμπεριλαμβάνεται στον ιστότοπο, επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση ότι αναφέρεται η προέλευση του περιεχομένου και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς τη σελίδας μας!