Logo
Print this page
Βιολογικό ελαιόλαδο Αγγελάκι

Βιολογικό ελαιόλαδο Αγγελάκι

Η ιστορία του κτήματος ξεκίνησε το 1998, όταν η αγάπη ενός γιατρού με καταγωγή από τη Χαλκιδική τον ώθησε να αγοράσει μια έκταση γης έξω από το χωριό Ζαγκλιβέρι και, μιμούμενος το επάγγελμα και τις συνήθειες συγγενών και συγχωριανών του, ν’ αναβιώσει τις μνήμες του και να έλθει κοντά με τη φύση. 
Με πολύ κόπο, μεράκι, βοήθεια, επιμονή και υπομονή, κατάφερε να  μετατρέψει τον τόπο από άγονο σε επίγειο Παράδεισο, καλλιεργώντας αμπέλια, μηλιές, αχλαδιές, κυδωνιές, κερασιές, βυσσινιές, συκιές, φλαμουριές, καρυδιές, αμυγδαλιές, δαμασκηνιές, αρωματικά φυτά αλλά  πολύ περισσότερες ελιές, το πολύτιμο «δώρο» των οποίων πουλά σε όσους προσέχουν την υγεία τους και επιθυμούν να γεύονται έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μοναδικής γεύσης .
Στο «βαγόνι» αυτό επιβιβάστηκε η κόρη του, η οποία παρακολούθησε αγροτικά σεμινάρια- παράλληλα με την ακαδημαϊκή της πορεία ως Τουρκολόγος και Θεωρητικός της Παιδικής Λογοτεχνίας- , ώστε να κρατήσει στις σωστές ράγες το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα.  
Βεβαίως, δε γίνεται να αγαπά και να σέβεται κανείς τη φύση, αποκλείοντας τα ζώα από ένα τέτοιο πλάνο...
Έτσι, πατέρας και κόρη μετέτρεψαν σταδιακά το κτήμα τους σε καταφύγιο μελισσών- είδους που ανακηρύχθηκε επίσημα υπό εξαφάνιση-, ιπποειδών που κακοποιήθηκαν στο βωμό του κέρδους, εγκαταλελειμμένων σκυλιών και γατιών, αρνιών και κατσικιών που γλύτωσαν από σφαγή, ενώ εκπαίδευσαν και τις τρεις αλεπουδίτσες του κτήματος να φυλάγουν τις κότες τους- καλύτερα και από τους τρεις επιβλητικούς τους  κόκορες!
Ο Τηλέμαχος και η Ρόζη Αγγελάκη έχουν πολλές ιστορίες να σας διηγηθούν για το πώς κατέληξαν τα παραπάνω ζωάκια στην αγκαλιά τους.  Ζωάκια που, όμως, νιώθουν και το δικό σας χάδι, κάθε φορά που αγοράζετε το αγνό, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Αγγελάκι και γεύεστε μια νέα, ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία. Συνεχίστε να κάνετε καλό στον εαυτό σας και στα πανέμορφα ζώα που περιμένουν να τα χαρείτε από κοντά.  
 
Πληροφορίες στο τηλ.: 6937378778 και στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

 

 

 

 

(4 votes)
Η Αναδημοσίευση υλικού που συμπεριλαμβάνεται στον ιστότοπο, επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση ότι αναφέρεται η προέλευση του περιεχομένου και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς τη σελίδας μας!