Logo
Print this page
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κλειώ» από τo ΚΤΗΜΑ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ στην Αχαΐα

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κλειώ» από τo ΚΤΗΜΑ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ στην Αχαΐα

Με αγάπη και φροντίδα για το ιερό δέντρο της ελιάς, τον πολύτιμο καρπό του και τον ευεργετικό χυμό του ελαιοκάρπου η εταιρεία ΚΤΗΜΑ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ δημιούργησε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κλειώ». Οι εμπνευστές της εταιρείας ΚΤΗΜΑ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ, άνθρωποι οραματιστές, δημιούργησαν ένα αγνό, 100% φυσικό και ελληνικό προϊόν από τον ιδιαίτερο τόπο τους το Βασιλικό Αχαΐας όπου καλλιεργείται η τοπική ποικιλία ελιάς η «Πατρινή» ή «Κουτσουρελιά».

IMG 6455 800px

Η ιδιαίτερη και σπάνια αυτή ποικιλία ελιάς, ανήκει στην κατηγορία της μικρόκαρπης ελιάς αλλά είναι λίγο μεγαλύτερη από τον καρπό της Κορωνέικης ποικιλίας. Η ποικιλία αυτή, αναζητά υγρασία και γόνιμο έδαφος, και για τον λόγο αυτό ευδοκιμεί στην περιοχής της Αχαϊας όπου οι βροχοπτώσεις είναι συχνές και το έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Οι άρτιες κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής σε συνδυασμό με τις σωστές καλλιεργητικές φροντίδες, και τις ορθές πρακτικές κατά την ελαιοποίηση, το φιλτράρισμα, και την αποθήκευση, έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή ενός ιδιαίτερου εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου χαμηλής οξύτητας και πολύ χαμηλών υπεροξειδίων, όπου κυριαρχεί το έντονο πράσινο-λαδί χρώμα, η πλούσια και μεστή γεύση αλλά και το χαρακτηριστικό άρωμα φρεσκότητας, φρεσκοκομμένου χορταριού και ανοιξιάτικης ελληνικής φύσης.

 
 
 
 
 
 
(3 votes)
Η Αναδημοσίευση υλικού που συμπεριλαμβάνεται στον ιστότοπο, επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση ότι αναφέρεται η προέλευση του περιεχομένου και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς τη σελίδας μας!