Γαλακτοκομικά "Βασίλας"

Ο κύριος όγκος των τυριών που παράγονται είναι το παραδοσιακό λαδοτύρι της Λέσβου.
Επίσης, παράγονται φέτα, γραβιέρα, γιαούρτι, μυτζήθρα ξερή και ανθότυρο.
Στα παραπάνω προσθέστε και τον παραδοσιακό τραχανά της Λέσβου. Όλα τυποποιούνται σε αεροστεγείς συσκευασίες, μικρές και μεγάλες, ώστε να εξυπηρετούν όλες τις απαιτήσεις των καταναλωτών.
Δύο είναι τα στοιχεία που κάνουν τα προϊόντα μας να ξεχωρίζουν από άλλα τυροκομικά προϊόντα της Λέσβου.
Το πρώτο είναι ότι για την παραγωγή τους χρησιμοποιείται αποκλειστικά πρόβειο γάλα. Αυτή η διαφορά είναι αισθητή στη γεύση της φέτας, η οποία είναι απαλή και απόλυτα ισορροπημένη. Η συνήθως υπόξινη γεύση μόλις που γίνεται αισθητή.
Η μη χρησιμοποίηση κατσικίσιου γάλακτος έχει ως αποτέλεσμα η φέτα και το λαδοτύρι "Βασίλα" να είναι ομοιογενή με ελάχιστες τρύπες.
Επίσης μεγάλη εντύπωση κάνει το ότι οι διαφορές στις γεύσεις των σκληρών τυριών είναι αισθητές. Σε αντίθεση με την ομογενοποίηση των γεύσεων όλων των σκληρών τυριών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.
Το δεύτερο στοιχείο που κάνει τα τυριά "Βασίλα" να ξεχωρίζουν είναι ότι παράγονται πάντα από φρέσκο γάλα. Κι αυτό γιατί τα πρόβατα που εκτρέφουμε παράγουν γάλα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αυτό έχει επιτευχθεί με τον προσεκτικό προγραμματισμό των γεννήσεων.
Έτσι το τυροκομείο τροφοδοτείται σταθερά όλο το χρόνο με γάλα, η παραγωγή των τυριών δεν παρουσιάζει μεγάλες εξάρσεις και μεγάλες κάμψεις κι αυτό έχει ως συνέπεια να επιτυγχάνεται υψηλή ποιότητα σε όλα τα προϊόντα. Τα τυριά δε που παράγονται, δε μένουν στο ξηραντήριο και τον ψυκτικό θάλαμο για περισσότερο χρονικό διάστημα από όσο είναι απαραίτητο.
 
 
 
 
(3 votes)

Leave a comment