Γαλακτοκομικά - Τυροκομικά

Τυρί 4 εποχές, Ρούμελη

Πρόκειται για ένα σκληρό τυρί ωρίμανσης που παρασκευάζεται από ένα μέρος αιγοπρόβειο και ένα μέρος αγελαδινό γάλα. Η γοητεία του βρίσκεται στην επικάλυψη από βότανα και μπαχαρικά που, πέρα από…

Λαδοτύρι Μυτιλήνης

Αξιοποιώντας τα μυστικά της τέχνης της τυροκομίας, η τρίτη γενιά της οικογένειάς μας δημιούργησε τη ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΛΕΣΒΟΥ Α.Β.Ε.Ε ή αλλιώς LESVOS DAIRY. Η εταιρία μας, πάντρεψε την οικογενειακή παράδοση με…

Πρόβειο γιαούρτι της Farma Τσέλλος

Η εταιρεία Φάρμα Τσέλλος Ο.Ε. δραστηριοποιείται στον κλάδο της αγροκτηνοτροφίας για πάνω από 50 χρόνια. Βρίσκεται στις πλαγιές του όρους Σφίγγα, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Θήβα στο χωριό Βάγια.…

Κασέρι παλαίωσης, Προίκα

Σήμερα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και λίγοι πια γνωρίζουν ότι το κασέρι πρέπει να είναι παλιό και να καταναλώνεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, γιατί τότε μπορεί να απολαύσει κανείς όλα…

ΚΑΖΑΝ ΝΤΙΠΙ-Οικογένεια Μπέκα

Πολίτικες ιστορίες ανακαταμένες στο ίδιο καζάνι με θρύλους, έρωτες και βουβαλινό γάλα. Το Καζάν Ντι Πι αποτέλεσε μία εφεύρεση του ιμάμη, αρκετούς αιώνες πριν, όταν έκαψε το βουβαλινό γάλα και…

Γίδινο πράσινο τυρί, Τζουρμπάκη

Με ιδιαίτερα ευχάριστη υπόγλυκη γεύση και ελαστική μάζα γίνεται αποκλειστικά από γίδινο γάλα ζώων της περιοχής. Το γάλα δεν έχει υποστεί απόσμηση, που σημαίνει ότι όλα τα αρώματα του γίδινου…

Αφυδατωμένο τυρί από φέτα Polyphemus

Το αφυδατωμένο τυρί από φέτα, , παράγεται από φέτα, αφού αυτή προηγουμένως ωριμάσει δυο μήνες, με την μέθοδο της αποξήρανσης χωρίς θέρμανση. "Το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει στα 100 γραμμάρια, 34…

Τυροκομείο Νταγιαντάς

Η οικογένεια ΝΤΑΓΙΑΝΤΑ δραστηριοποιείται στο χώρο των Κρητικών Τυριών από το 1974 και ξεκίνησε από τον Αντώνη Νταγιαντά του Ελευθερίου ο οποίος από μικρό παιδί ασχολείται με την κτηνοτροφία και…

ΓΡΑΒΙΕΡΑ-Τυροκομείο Ίου - "Νιώτικο"

Αγάπη για τα παραδοσιακά προιόντα... Το τυροκομείο μας ξεκίνησε το 2007 με σκοπό να κρατήσει ζωντανό τον πρωτογενή τομέα του νησιού και παράλληλα την κουλτούρα και αγάπη για τα παραδοσιακά…

Ραγιάν : Επιμένοντας Ποντιακά!

Το Ραγιάν ιδρύθηκε το 1986  προτείνοντας έναν διαφορετικό τρόπο διατροφής, απαλλαγμένο από τα παγκοσμιοποιημένα διατροφικά δεδομένα, με σεβασμό στο περιβάλλον, τις εποχές, την υγεία και την παράδοση. Το Ραγιάν έρχεται…