Logo
Print this page
Γέννημα… γης! Έτσι ονομάζονται τα χειροποίητα ζυμαρικά στην Αράχωβα!!! [βίντεο]

Γέννημα… γης! Έτσι ονομάζονται τα χειροποίητα ζυμαρικά στην Αράχωβα!!! [βίντεο]

Με σύµβολο το διάσηµο Ρολόι, τα χειροποίητα ζυµαρικά κρύβουν από το 2008 όλη την πεµπτουσία των σπιτικών γεύσεων και της παράδοσης του τόπου.

Χυλοπίτες σε 3 µεγέθη, τραχανάς γλυκός ή ξινός και βεβαίως η πιο αυθεντική εκδοχή του, ο σταρένιος (µπουλουγούρι ή πλιγούρι), αλλά και κριθαράκι είναι τα πιο αντιπροσωπευτικά, µε το µυστικό τους να κρύβεται στις ποιοτικές ύλες και τα αγνά υλικά.

Δεν είναι τυχαίo που οι νόστιµοι αυτοί «θησαυροί του τόπου» κάνουν περήφανη την Αράχωβα εκτός συνόρων, καθώς πλέον κοσµούν τα ράφια επιλεγµένων σηµείων σε όλη τη χώρα.

Εσείς µπορείτε να έχετε µια πρώτη... γνωριµία µαζί τους µέσα από τις υπέροχες συνταγές του Παναγιώτη και του Σωκράτη, στην οικογενειακή ταβέρνα Αγνάντιο, κι αν µια δοκιµή σας... πείσει, µην παραλείψετε να γεµίσετε τις «αποσκευές» σας από επιλεγµένα καταστήµατα στον κεντρικό δρόµο!

 

 

 

 

(1 Vote)
Η Αναδημοσίευση υλικού που συμπεριλαμβάνεται στον ιστότοπο, επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση ότι αναφέρεται η προέλευση του περιεχομένου και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς τη σελίδας μας!