Logo
Print this page
Χρησιμοποιήστε αρωματικά ελαιόλαδα! Συμβουλές από τον Chef Δημήτρη Πολίτη

Χρησιμοποιήστε αρωματικά ελαιόλαδα! Συμβουλές από τον Chef Δημήτρη Πολίτη

Στην κουζίνα η παραμικρή λεπτομέρεια παίζει το ρόλο της στη γεύση ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που κάποια απλά πραγματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Το ζητούμενο για όλους εμάς που είτε μαγειρεύουμε σε μια επαγγελματική κουζίνα, είτε στο σπίτι μας το καθημερινό φαγητό, είναι να μπορούμε με αυτά τα απλά πράγματα να δημιουργήσουμε κάτι γρήγορο και νόστιμο.
Τα αρωματικά λάδια πραγματικά είναι κάτι που λατρεύω και προσωπικά τα χρησιμοποιώ κατα κόρον. Μπορούμε με μία μόνο κίνηση να δώσουμε έξτρα άρωμα και γεύση στο πιάτο μας, χωρίς να χρειάζεται να έχουμε ένα σορό υλικά στο ψυγείο μας ή χωρίς να χρειάζεται εκείνη την ώρα να καθαρίζουμε και να κόβουμε.
Φανταστείτε οτι γυρνάτε στο σπίτι μετά απο μια κουραστική μέρα πεινασμένοι και θέλετε σε 15 λεπτά να ετοιμάσετε μια νόστιμη μακαρονάδα.
Βάζετε την κατσαρόλα με το νερό να βράσει και ρίχνετε τα μακαρόνια. Παράλληλα τακτοποιείτε τα πράγματα σας, ίσως αλλάζετε σε κάτι πιο άνετο και μετά απο 7-10 λεπτά τα μακαρόνια είναι έτοιμα. Παίρνετε ένα τηγανι, ρίχνετε λίγο λάδι αρωματισμένο με τα υλικά της αρεσκείς σας και το βάζετε να ζεσταθεί. Σουρώνετε τα μακαρόνια τα ρίχνετε στο λαδι, σοτάρετε ελαφρά για δευτερόλεπτα ή απλά περιχύνετε με το λάδι. Προσθέτετε λίγο τριμμένο τυράκι και είστε έτοιμοι!!
Μια διαδικασία που γινεται εύκολα, γρήγορα και το αποτέλεσμα…ουδεν σχόλειον.
Κάλλιστα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αρωματικά λάδια σε σαλάτες, σε μαγειρευτά, σε ντιπάκια ή ακόμα και σε σούπες για όσους τους αρέσουν να προσθέτουν απο πάνω μερικές σταγόνες. Οι χρήσεις είναι πολλές οι συνδυασμοί των υλικών εξίσου πολλοί και η ευκολία που προσφέρουν αναπανάληπτη.

Την επόμενη φορά θα μάθουμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας αρωματικά λάδια και μερικούς συνδιασμούς που μου αρέσουν και θα σας προτείνω.

Ο Δημήτρης Πολίτης Είναι βραβευμένος Σεφ, έχει ανανεώσει τα μενού κορυφαίων εστιατορίων και μαζί με την ομάδα του, ανανεώνει διαρκώς μενού σε εστιατόρια ή καφέ τόσο στην Αττική όσο και σε Επαρχία και Νησιά!
Δείτε τη σελίδα του: www.DimitrisPolitis.gr
ή συνδεθείτε μαζί του στο https://www.facebook.com/ChefPolitis/
(2 votes)
Η Αναδημοσίευση υλικού που συμπεριλαμβάνεται στον ιστότοπο, επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση ότι αναφέρεται η προέλευση του περιεχομένου και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς τη σελίδας μας!