Logo
Print this page
Βιολογικό Ελαιόλαδο Ιωάννα Ζούρου

Βιολογικό Ελαιόλαδο Ιωάννα Ζούρου

Μια οικογενειακή επιχείρηση βασισμένη στο όραμα του Γιάννη Ζούρου, που ήταν από τους πρώτους βιοκαλλιεργητές ελιάς στο νησί, συνεχίζει η σύζυγος και τα παιδιά του με επιτυχία, αφού το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «Ιωάννα Ζούρου», έχει  κατακτήσει τα τελευταία χρόνια την ελληνική αγορά και βάζει στόχο και τις αγορές του εξωτερικού. 
 Εδώ και 20 χρόνια η οικογένεια Ζούρου παράγει και εμπορεύεται αγνό ελαιόλαδο και από τις τρεις ποικιλίες ελιάς που υπάρχουν στην Λέσβο : Κολοβή, Αδραμυτιανή και Λαδολιά.
To 1995, ο Ιωάννης Ζούρος διαβλέποντας ότι το μέλλον της ελαιοκομίας στη Λέσβο βρίσκεται στην βιολογική γεωργία και έχοντας στο πλευρό του την γυναίκα του, Ιωάννα Ζούρου, ξεκίνησαν να μετατρέπουν τα ελαιοκτήματα τους σε βιολογικά, με σκοπό να τυποποιήσουν και να εμπορευτούν οι ίδιοι το λάδι που παράγουν. 
Το 2004 ένα μεγάλο όνειρο πραγματοποιήθηκε όταν στη Μόρια δημιουργήθηκε το τυποποιητήριο βιολογικού ελαιολάδου, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες προδιαγραφές και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ταυτόχρονα ξεκίνησε η σχεδίαση και η διάθεση στην  στην αγορά δύο συσκευασιών ελαιολάδου, των 3 και 5 λίτρων. 
Το ελαιόλαδο προέρχεται αποκλειστικά από τα ελαιοκτήματα της οικογένειας, αποτελεί προϊόν τρέχουσας σοδειάς και αποθηκεύεται στις ανοξείδωτες δεξαμενές του τυποποιητηρίου.
Η διήθηση του γίνεται μόνο με απλή καθίζηση και δεν φιλτράρεται, με σκοπό να διατηρεί όλα τα αρώματα του, τις γευστικές του αποχρώσεις και τα φαινολικά συστατικά του. Η διαδικασία αυτή διαρκεί περίπου τέσσερις μήνες, αμέσως μετά το λάδι τυποποιείται και  προωθείται στην αγορά ενώ υπάρχει η δυνατότητα να τυποποιηθεί και αγουρέλαιο.
Σήμερα η επιχείρηση τυποποιεί έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο στην οξύτητα 0,1-0,8 δέκατα. Η πιστοποίηση του προϊόντος και του τυποποιητηρίου γίνεται από την TUV AUSTRIA, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνται χημικές αναλύσεις από διαπιστευμένο εργαστήριο. Διατίθεται σε συσκευασίες 5l  και 3l ενώ από  φέτος κυκλοφόρει και σε  μπουκάλι των 750 ml. 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το ελαιόλαδο «Ιώαννα Ζούρου» κέρδισε το ασημένιο βραβείο  σε έναν εκ των τριών κορυφαίων διαγωνισμών ελαιολάδου του πλανήτη, στον 23ο Premio BIOL international 2018, που φέτος έγινε στην επαρχία του Πρίντεζι, είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός βιολογικού ελαιολάδου στον κόσμο και διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Ιταλία.
Το προϊόν  μας έχει διακριθεί στο συγκεκριμένο διαγωνισμό άλλες δυο φορές  γεγονός που αποδεικνύει τη διαχρονική σταθερότητα της ποιότητας του προϊόντος που παράγουμε.  
Αυτό το αγνό και παρθένο προϊόν της λεσβιακής γης συνεχίζουν να παράγουν και να εμπορεύονται με σεβασμό στην παράδοση των γονιών τους η νέα γενιά της οικογένειας Ζούρου
Το ελαιόλαδο «Ιωάννα Ζούρου»  ,διατίθεται σε επιλεγμένα καταστήματα βιολογικών προϊόντων αλλα και σε ιδιώτες  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, (Μυτιλήνη, Αθήνα,  Θεσσαλονίκη, Καστοριά,   Σέρρες ,  Ναουσα, Καβάλα και Βόλο).
 
Πληροφορίες
Ιώαννα Ζούρου, Μόρια – Μυτιλήνη
Τηλέφωνο: 22510 31456, Κινητό : 6937558063
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
https://www.facebook.com/Organic-Extra-Virgin-Olive-Oil-Ioanna-Zourou-552796098063823
 
 
 
(3 votes)
Η Αναδημοσίευση υλικού που συμπεριλαμβάνεται στον ιστότοπο, επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση ότι αναφέρεται η προέλευση του περιεχομένου και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς τη σελίδας μας!