Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι Έλληνες μαθητές στη σχολική Formula 1!

Παγκόσμιοι πρωταθλητές στέφθηκαν οι Έλληνες μαθητές από τη Θεσσαλονίκη - ομάδα «Infinite Racing» - στον παγκόσμιο διαγωνισμό σχεδιασμού κατασκευής και αγώνα ταχύτητας μικρών μοντέλων αγωνιστικών αυτοκινήτων Formula 1 «F1 in Schools 2016».

Όλα αυτά στο μακρινό Όστιν του Τέξας. 

Η «Infinite Racing» κυριάρχησε ανάμεσα σε 39 ομάδες από 23 χώρες, συγκεντρώνοντας συνολικά 852,3 βαθμούς έναντι 837,8 της δεύτερης ομάδας από την Αυστραλία και 770,5 της τρίτης από τη Γερμανία.

Η «Infinite Racing» κατασκεύασε και παρουσίασε τρία μοντέλα (δύο που αγωνίστηκαν και ένα εκθεσιακό), τα οποία κόστισαν συνολικά 7.500 ευρώ.

Το μικρό μοντέλο της Formula 1 που κατασκεύασε η «Infinite Racing» έχει μήκος 18 εκατοστών.

Kινείται με ταχύτητα 20 μέτρα το δευτερόλεπτο. Την κίνησή του ωθεί η δύναμη που παράγει μία αμπούλα πεπιεσμένου διοξειδίου άνθρακα.

Τα μέλη της ομάδας «Infinite Racing» αποτελούν:

οι μαθητές και μαθήτριες λυκείου Κυριάκος Θεοφανίδης (Β’ Λυκείου), Χαράλαμπος Κάλφας (Γ’ Λυκείου), Βασιλεία Νιαβή (απόφοιτη 2016, φοιτήτρια στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ), Στυλιανός Μαυρομάτης (Β’ Λυκείου), Αγγελική Σαμαρά (Α’ Λυκείου), και ο υπεύθυνος καθηγητής, Ιωάννης Νταουντάκης.

Η Ελληνική ομάδα κέρδισε συνολικά τρία βραβεία, το Pressure Challenge Award, το Knockout Competition Award και το Team Website Award ενώ ήταν στην τελική τριάδα και στα Enterprise Portofolio Award και Best Engineered Car Award.

Στην τελική δεκάδα βρέθηκε και η 2η Ελληνική συμμετοχή, η Aeolus Racing που ολοκλήρωσε την προσπάθεια της στην 7η θέση.

(1 Vote)

Leave a comment

close

Γραφτείτε για να Είμαστε σε Επαφή!!

Ενημερωθείτε για καινούρια και ήδη υπάρχοντα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα

Δείτε τους Όρους Χρήσης /Πολιτική Απορρήτου
Μπορείτε να διαγραφείτε από την ενημερωτική λίστα μας αυτόματά ανά πάσα στιγμή