Πρόκειται για έναν πραγματικό θησαυρό με μια ιδιαίτερη γλυκόξινη γεύση και αρώματα καπνού, ξύλου και σταφίδας και με ελεγχόμενη οξύτητα. Αυτό το βοηθά να μην υπερκαλύπτει άλλες γεύσεις και να…
Με ιστορία που ξεκινά απο τον 19ο αιώνα, η Νόπερα δημιούργησε μοναδικό γλυκό και ξηρό σαμιακό μοσχάτο. Η ιστορία των κρασιών και της φιλοσοφίας της NOPERA ξεκινά στα μέσα…
Η ιστορία της παραγωγής αρτυμάτων από σταφύλι, μας πηγαίνει 2500 χρόνια πίσω στα μέρη της εγγύς ανατολής. Εκεί τα γνώρισαν Έλληνες και Ρωμαίοι κατακτητές, τα εκτίμησαν και τα εισήγαγαν στις…
Στις σπηλιές του μυθικού όρους Κιθαιρώνα όπου ξετυλίγονταν τα ειδύλλια των Θεών, γεννήθηκε από τον Δία και τη Σεμέλη ο Διόνυσος – Βάκχος, ο Θεός των γονιμοποιών δυνάμεων της φύσης…
Ερυθρωπό κρασί από την ποικιλία Αγιωργίτικο καλλιεργημένη στα Γεράνεια και οινοποιημένη από το Κτήμα Εύχαρις στα Μέγαρα της Αττικής. ΒΑΘΜΟΣ 82/100 Ροζέ μεσαίου βάθους με πορτοκαλιές κα κόκκινες αποχρώσεις.…
Περιοχή:Γουμένισσα, Π.Γ.Ε. Μακεδονία Ποικιλία: ΡοδίτηςΑπό το 1998 η καλλιέργεια των αμπελιών στο Κτήμα Τάτσης είναι πιστοποιημένη βιολογικά, και από το 2002 καλλιεργούνται με την μέθοδο της βιοδυναμικής καλλιέργειας, με…
Ένα κρασί γοητευτικό με πορτοκαλί και χρυσαφί ανταύγειες, που με την πάροδο του χρόνου καταλήγουν σε πυρόξανθες κεραμιδί και μελί αποχρώσεις. Έντονο και πολυσύνθετο άρωμα, με νότες εξωτικών μπαχαρικών. Πλούσιο…
Έχουμε συνηθίσει να πίνουμε το κρασί από γυάλινο μπουκάλι, το γάλα από χάρτινο, να αγοράζουμε το νερό και τα αναψυκτικά σε συσκευασίες από πλαστικό. Πρόκειται για απλή συνήθεια ή για…
Για δεκαετίες ολόκληρες τα ροζέ κρασιά ήταν σταλμένα στα πιο απομακρυσμένα ξερονήσια της οινικής εξορίας. Επικίνδυνα για την οινική ασφάλεια, βλέπετε, ιδιαίτερα μάλιστα από τη στιγμή που οι συνθήκες στην…
Το κρασί ονομάζεται "οίνος".Πώς καταλήξαμε όμως να τον λέμε "κρασί"; Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν κρασί πολύ πιο δυνατό από το σύγχρονο. Επειδή ήταν και της φιλοσοφίας "μέτρον ἄριστον" συνήθιζαν να…
Τα κρασιά του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά οι επισκέπτες του φεστιβάλ γεύσεων με τίτλο "Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις" που θα διεξαχθεί από…
Όλα ξεκίνησαν με μια ιδέα. Η ιδέα έγινε πειραματισμός. Το αποτέλεσμα; Ένα αφρώδες κρασί διαφορετικό από ότι άλλο έχεις δοκιμάσει έως τώρα. Δανείζεται το όνομά του από τη Χίμαιρα, το…
Ξίδι με νέκταρ μικρών φρούτων, στο οποίο εκχυλίστηκαν κανέλα, μοσχοκάρφι, κόλιανδρο. Τα αρώματα από το ‘όξος’, το νέκταρ και τα βότανα μας δίνουν ένα εξαιρετικό προϊόν με διπλή χρήση ως…