Αλλαντικά

Σαλάμι Λευκάδος, Πολυχρονόπουλος

Το σαλάμι αέρος αποτελεί ένα από τα εμβληματικά προϊόντα της Λευκάδας. Η οικογένεια Πολυχρονόπουλου αποτελεί μία από τις 4 παραδοσιακές βιοτεχνίες αλλαντικών στη Λευκάδα που δραστηριοποιείται από ήδη από το…

Ξυδάτο λουκάνικο, Αφοί Κασσάκη

Το λουκάνικο ξυδάτο παραδοσιακό Κρήτης περιέχει ολόκληρα κομμάτια χοιρινού κρέατος, ξύδι, μαγειρικό αλάτι και μπαχαρικά. Ιδιαίτερη γεύση που έχει φανατικούς θαυμαστές και ταιριάζει υπέροχα με όσπρια! Πριν την κατανάλωση χρειάζεται…

Λουκάνικο κουνέλι, Φάρμα Αλεξανδράκη

Η εκτροφή κουνελιού στην Κρήτη αποτελεί μια παραδοσιακή συνήθεια του τόπου, που κατατάσσει τους Κρήτες στην πρώτη θέση της κατά κεφαλήν κατανάλωσης κουνελιού παγκοσμίως. Αυτό είναι το λουκάνικο κουνελιού της…

Λουκάνικα Μαύρου χοίρου, Φάρμα Φωτιάδη

Ο μαύρος χοίρος μπήκε στο λεξιλόγιο μας τα τελευταία χρόνια αν  και πρόκειται για μια αρχαία φυλή. Σήμερα, κάθε εστιατόριο που σέβεται τον εαυτό του έχει στην κάρτα του και…

Κερκυραϊκη Αλλαντοποιϊα

Η Κερκυραϊκή Αλλαντοποιία (Κ.Α.) είναι μία ανώνυμη, βιομηχανική & εμπορική εταιρεία αλλαντικών η οποία ιδρύθηκε το 1976 στην Κέρκυρα από τον Νικόλαο Χαλιανδρό, ο οποίος με την γνώση & την…

H αλλαντοποιία Βόρειος Ελλάς

Γνωρίζοντας την Αλλαντοποιία Βόρειος Ελλάς, ξεκινάτε ένα ταξίδι στην παράδοση και την ποιότητα. Το μεράκι και οι γνώσεις των παππούδων που δημιούργησαν τις βάσεις από το μακρινό 1916, οι καλά…

Δαγρέ Παραδοσιακά Αλλαντικά Τριπόλεως

Αναπολώντας νοσταλγικά πίσω στο χρόνο, εκεί που συναντώνται η ιστορία με τη παράδοση, από το 1920, στην Τρίπολη, ο Παναγιώτης Δαγρές κατασκεύαζε χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα αλλαντικών.    Την παραγωγή συνεχίζουν…

Βιο λουκάνικο Kudros

Η τοποθεσία που βρίσκεται η φάρμα ονομάζεται "Αγία Τριάδα", αρχαία ονομασία "ΚΟΥΝΔΡΟΣ", 10 χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Αιτωλικού.       Έχοντας μεγάλη ιστορία στην εκτροφή του αυτόχθονου Μαύρου…

Παστράμι, Sary

Το παστράμι του Sary διεκδικεί με αρκετές αξιώσεις ισότιμη αναγνώριση με τον παστουρμά του. Πρόκειται για ψητό μοσχαρίσιο κρέας που καλύπτεται από μπαχαρικά [πιπέρι, σινάπι, κ.ά.] και στη συνέχεια καπνίζεται…