Κρεατικά

Καπνιστό χοιρινό, Ευβοιότοποι [βίντεο]

Το αγρόκτημα των Ευβοιότοπων, όπως μαρτυρά και το όνομά τους βρίσκεται στην Εύβοια και παράγει κρέας ποιότητας με σαφή φιλοσοφία και όραμα. Στην Βόρειο Εύβοια, αμέσως μετά το Μαντούδι και…

Πανσέτα μαύρου χοίρου, Φάρμα Φωτιάδη

Πανσέτα Μαύρου Χοίρου, βουτηγμένη σε μίγμα καρυκευμάτων και καπνιστή σε ξύλο οξιάς, με αποτέλεσμα μια ιδιαίτερα γευστική και ελαφρώς πικάντικη κρούστα!   Πρόκειται για ένα γρήγορο και απολαυστικό γεύμα που…

Καπνιστά φιλέτα σαλιγκαριών, Escargot A l’Arta

Τα καπνιστά φιλέτα σαλιγκαριών σε ελαιόλαδο και ξίδι αποτελούν μια όλο και περισσότερο αποδεκτή λιχουδιά.    Aν  εξαιρέσουμε την Κρήτη, στην υπόλοιπη Ελλάδα τα σαλιγκάρια δεν έχουν την αποδοχή που…

Χοχλιοί Κρήτης Escargot de Crete

Η Escargot de Crete από το 2012 διαθέτει την πρώτη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας σαλιγκαριών στην Ελλάδα.  Η Escargot de Crete, εκμεταλλευόμενη τις ιδανικές καιρικές συνθήκες της Κρήτης…

Kerkini Farm-Βουβαλίσιο Κρέας

Η Kerkini farm, η οικογενειακή φάρμα του Βασίλη Παπαδόπουλου δημιουργήθηκε το 1999 και λειτουργεί ως η μοναδική κάθετη μονάδα εκτροφής & επεξεργασίας βουβαλίσιου κρέατος στην Ελλάδα.   Οι εγκαταστάσεις της,…

Πότε είναι υγιεινό και πότε επικίνδυνο το κρέας; Δείτε εδώ χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις

“Μόλις άνοιξα ένα πακέτο φρέσκου κοτόπουλου και το δέρμα φαίνεται μπλε. Είναι ασφαλές να το χρησιμοποιήσω”; “Το πακέτο με το βοδινό κρέας που πήρα είναι κάπως σκούρο στο κέντρο. Αυτό…

Πτερωτά Θηράματα Φασιανός

Υπάρχουν διάφορα είδη φασιανού, αλλά αυτό που χρησιμοποιείται για κυνήγι ή ακόμη και για να μπεί στο πιάτο σας (το φαγώσιμο είδος δηλαδή) είναι ο Κολχικός φασιανός. Στο εμπόριο υπάρχουν…

Κρητικό Κουνέλι

Νωπό Κουνέλι από τους πρόποδες του Ψηλορείτη. Η πιο υγιεινή και νόστιμη επιλογή. Τρέφεται μόνο με αγνές φυτικές τροφές και νερό από πηγή. Βραβευμένο με Αργυρό Βραβείο Ποιότητας. Διατίθεται χύμα…

Χοιρινό Απάκι, Τσι καμινάδας γεύσεις

Παραδοσιακό χοιρινό απάκι από την Κρήτη με γεύση από την καμινάδα.   Μια από τις τεχνικές που χρησιμοποιούσαν ήταν το ξίδιασμα και κατόπιν το κάπνισμα του χοιρινού κρέατος που έδινε…

Σπάλα βίσωνα Douma Vital Farm

Τα μεγαλύτερα βοοειδή στον πλανήτη με την καμπούρα και το πλούσιο τρίχωμα, ζουν 30 έως 40 χρόνια και όλη τους την ζωή την περνούν στα βοσκοτόπια. Το 1999 ο Θωμάς…