Κρεατικά

Καπνιστό χοιρινό, Ευβοιότοποι

Το αγρόκτημα των Ευβοιότοπων, όπως μαρτυρά και το όνομά τους βρίσκεται στην Εύβοια και παράγει κρέας ποιότητας με σαφή φιλοσοφία και όραμα. Στην Βόρειο Εύβοια, αμέσως μετά το Μαντούδι και…

Πανσέτα μαύρου χοίρου, Φάρμα Φωτιάδη

Πανσέτα αγριόχοιρου καπνισμένη σε ξύλο οξιάς και κομμένη σε φέτες.   Με την ιδιαίτερα πλούσια γεύση του αγριόχοιρου και με λεπτά αρώματα.   Ένα προϊόν ιδανικό για ένα γευστικό γεύμα.…

Καπνιστά φιλέτα σαλιγκαριών, Escargot A l’Arta

Τα καπνιστά φιλέτα σαλιγκαριών σε ελαιόλαδο και ξίδι αποτελούν μια όλο και περισσότερο αποδεκτή λιχουδιά.    Aν  εξαιρέσουμε την Κρήτη, στην υπόλοιπη Ελλάδα τα σαλιγκάρια δεν έχουν την αποδοχή που…

Χοχλιοί Κρήτης Escargot de Crete

Η Escargot de Crete από το 2012 διαθέτει την πρώτη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας σαλιγκαριών στην Ελλάδα.  Η Escargot de Crete, εκμεταλλευόμενη τις ιδανικές καιρικές συνθήκες της Κρήτης…

Kerkini Farm-Βουβαλίσιο Κρέας

Η Kerkini farm, η οικογενειακή φάρμα του Βασίλη Παπαδόπουλου δημιουργήθηκε το 1999 και λειτουργεί ως η μοναδική κάθετη μονάδα εκτροφής & επεξεργασίας βουβαλίσιου κρέατος στην Ελλάδα.   Οι εγκαταστάσεις της,…

Πτερωτά Θηράματα Φασιανός

Υπάρχουν διάφορα είδη φασιανού, αλλά αυτό που χρησιμοποιείται για κυνήγι ή ακόμη και για να μπεί στο πιάτο σας (το φαγώσιμο είδος δηλαδή) είναι ο Κολχικός φασιανός. Στο εμπόριο υπάρχουν…

Κρητικό Κουνέλι

Νωπό Κουνέλι από τους πρόποδες του Ψηλορείτη. Η πιο υγιεινή και νόστιμη επιλογή. Τρέφεται μόνο με αγνές φυτικές τροφές και νερό από πηγή. Βραβευμένο με Αργυρό Βραβείο Ποιότητας. Διατίθεται χύμα…

Χοιρινό Απάκι, Τσι καμινάδας γεύσεις

Παραδοσιακό χοιρινό απάκι από την Κρήτη με γεύση από την καμινάδα.   Μια από τις τεχνικές που χρησιμοποιούσαν ήταν το ξίδιασμα και κατόπιν το κάπνισμα του χοιρινού κρέατος που έδινε…

Χοιρινό Απάκι, Κρασανάκης Μάρκος

Στην Επισκοπή Πεδιάδος Ηρακλείου το κρεοπωλείο του Μάρκου Κρασανάκη από το 1992 τιμά την παράδοση των κρητικών καπνιστών κρεάτων και αλλαντικών. Χοιρινό κρέας μαριναρισμένο σε ξίδι, κύμινο, πάπρικα και ρίγανη…

Μια αλλαντοποιία στην Ευρυτανία συναγωνίζεται τους Ιταλούς στο πιο νόστιμο προσούτο

Το Προσιούτο (προσούτο) παράγεται από ειδικά επιλεγμένα ελληνικά χοιρομέρια, επεξεργασμένο με τον παραδοσιακό τρόπο της Πάρμας και τις παραδόσεις της Ευρυτανίας. Ωριμάζει για 12 μήνες σε ιδανικό περιβάλλον μέσα στα…