Κρεατικά

Καπνιστό χοιρινό, Ευβοιότοποι [βίντεο]

Το αγρόκτημα των Ευβοιότοπων, όπως μαρτυρά και το όνομά τους βρίσκεται στην Εύβοια και παράγει κρέας ποιότητας με σαφή φιλοσοφία και όραμα. Στην Βόρειο Εύβοια, αμέσως μετά το Μαντούδι και…

Χοχλιοί Κρήτης Escargot de Crete

Η Escargot de Crete από το 2012 διαθέτει την πρώτη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας σαλιγκαριών στην Ελλάδα.  Η Escargot de Crete, εκμεταλλευόμενη τις ιδανικές καιρικές συνθήκες της Κρήτης…

Kerkini Farm-Βουβαλίσιο Κρέας

Η Kerkini farm, η οικογενειακή φάρμα του Βασίλη Παπαδόπουλου δημιουργήθηκε το 1999 και λειτουργεί ως η μοναδική κάθετη μονάδα εκτροφής & επεξεργασίας βουβαλίσιου κρέατος στην Ελλάδα.   Οι εγκαταστάσεις της,…

Πότε είναι υγιεινό και πότε επικίνδυνο το κρέας; Δείτε εδώ χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις

“Μόλις άνοιξα ένα πακέτο φρέσκου κοτόπουλου και το δέρμα φαίνεται μπλε. Είναι ασφαλές να το χρησιμοποιήσω”; “Το πακέτο με το βοδινό κρέας που πήρα είναι κάπως σκούρο στο κέντρο. Αυτό…

Ηττήθηκε στην Ευρωβουλή η πρόταση για το κεμπάπ και τον γύρο

Η πρόταση συγκέντρωσε 376 ψήφους, δηλαδή τρεις λιγότερες από την απόλυτη πλειοψηφία που απαιτούνταν. Ηττήθηκε οριακά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η πρόταση για απαγόρευση της χρήσης φωσφορικών αλάτων σε βιομηχανικά κρέατα,…

Οι πιο υγιεινές πηγές πρωτεΐνης

Aυγά Κάθε αυγό περιέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, αποδίδει 78 θερμίδες και είναι γεμάτο βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά.   Aμύγδαλα Μια χούφτα αμύγδαλα (περί τα 28 γραμμάρια) περιέχουν 6 γραμμάρια…

"Κεσκέκι".....Το έθιμο..Το φαγητό, την ημέρα του Αγ.Γεωργίου.

Το «κεσκέκι» είναι πατροπαράδοτο έθιμο, που ένωνε τους ανθρώπους, με γονιμικές καταβολές από αρχαιοτάτων χρόνων, που διατηρήθηκε επί αιώνες σε πολλές περιοχές της Μικράς Ασίας, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου…

Χοιρινό Απάκι, Τσι καμινάδας γεύσεις

Παραδοσιακό χοιρινό απάκι από την Κρήτη με γεύση από την καμινάδα.   Μια από τις τεχνικές που χρησιμοποιούσαν ήταν το ξίδιασμα και κατόπιν το κάπνισμα του χοιρινού κρέατος που έδινε…

Νουμπουλο Χοιρινό

Το Κερκυραϊκό Νούμπουλο Φουμικάδο, είναι άριστης ποιότητας προϊόν και φτιάχνεται σύμφωνα με την μυστική συνταγή της οικογένειας Λαβράνου.  Χοιρινό κρέας, μαριναρισμένο με μπαχαρικά και βότανα της Κερκυραϊκής γης, περασμένο σε…