Συμβουλές Διατροφής

Η θαυματουργή βιταμίνη C! Τι πρέπει να προσέξω;

Τώρα το χειμώνα όλο και περισσότεροι καταφεύγουν στα φαρμακεία για να πάρουν τη θαυματουργή βιταμίνη C και να ενισχύσουν τη άμυνα του οργανισμού τους. Με αφορμή αυτή την καταναλωτική τάση,…

Η σημασία του νερού στη ζωή μας

Τι κοινό έχουν μια κούπα καφές, ένα μπισκότο, ένα κομμάτι κοτόπουλο, μια φέτα μπέικον και ένας άνθρωπος; Μα περιέχουν όλα ανεξαιρέτως νερό! Μάλιστα σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις η…

Ψάρια και Βαρέα Μέταλλα

Τα ψάρια είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την υγεία μας, πλούσια σε ω3 απαραίτητα λιπαρά οξέα, πρωτεΐνη, βιταμίνες και μέταλλα. Η Αμερικάνικη καρδιολογική εταιρεία προτείνει την κατανάλωση τουλάχιστον 2 μερίδων ψαριών εβδομαδιαία,…

Νηστίσιμα, νόστιμα και παραδοσιακά φαγητά για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας περιλαμβάνει νηστίσιμα πιάτα και εδέσματα, για αποτοξίνωση από το πλούσιο φαγοπότι της Αποκριάς. Δείτε ποια είναι τα πιο σημαντικά από αυτά. Η Καθαρά Δευτέρα είναι…

Τι είναι τα Trans Λιπαρά Οξέα;

   Ορισμός Ta trans λιπαρά οξέα ή μερικώς υδρογονωμένα λιπαρά οξέα στα τρόφιμα προέρχονται από 3 κύριες πηγές: • βακτηριακός μετασχηματισμός των ακόρεστων λιπαρών οξέων στη μεγάλη κοιλία των μηρυκαστικών,…

Το μηλόξυδο τα οφέλη και οι χρήσεις του!

Ξίδι από μήλα είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια .Το γνώριζαν οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι. Χρησιμοποιήθηκε ως φάρμακο και ως ένα είδος διατροφής. Εκτός από αυτά τα οφέλη για…

Πρόσθετα τροφίμων: Πιθανώς καρκινογόνοι κωδικοί «Ε» σε οδοντόκρεμες και τρόφιμα

Μια πρόσθετη ουσία, το διοξείδιο του τιτανίου, γνωστό και ως Ε171, που χρησιμοποιείται ευρέως σε οδοντόπαστες, τρόφιμα και άλλα προϊόντα, μπορεί να είναι καρκινογόνο, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική…