Γαλακτοκομικά - Τυροκομικά

Τρίπτυχο τυρί, Τυροκομείο Ζωζεφίνος [βίντεο]

ΖΩΖΕΦΙΝΟΣ Εδώ και μερικούς μήνες έχει ξεκινήσει η λειτουργία της τυροκομικής μονάδας «Ζωζεφίνος» (είναι η μεγαλύτερη της Σύρου) η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Άνω Μάννα. Πρόκειται για μια οικογενειακή…

Τυροκομείο ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Στο Τυροκομείο Αρβανίτη, η φιλοσοφία μας ορίζει πως για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της εποχής και να βαδίσουμε στο μέλλον πρέπει να μένουμε σταθεροί στις αρχές μας. Για το λόγο…

Τυροκομείο ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ Νάξος

Το τυροκομείο μας, που φέρει τη σφραγίδα «Οικογενειακό Τυροκομείο Μπαμπούνης» τα τελευταία 6 χρόνια, αλλά η ιστορία του και η ιστορία του τυριού μας καλά κρατεί σχεδόν έναν αιώνα, βραβεύτηκε…

Γαλακτοκομικά "Βασίλας"

Ο κύριος όγκος των τυριών που παράγονται είναι το παραδοσιακό λαδοτύρι της Λέσβου. Επίσης, παράγονται φέτα, γραβιέρα, γιαούρτι, μυτζήθρα ξερή και ανθότυρο. Στα παραπάνω προσθέστε και τον παραδοσιακό τραχανά της…

Τό Βασιλοτύρι της ΗΠΕΙΡΟΥ

Στην Ήπειρο, δύο φίλοι έφτιαξαν το σύγχρονο τυροκομείο «Ζαγόρι» και με δική τους συνταγή παράγουν το βασιλοτύρι, ένα τυρί που έχει ήδη κατακτήσει την ελληνική αγορά. Το τυροκομείο «Ζαγόρι» βρίσκεται…

Γαλακτοκομικά Προϊόντα Μαστέλο

Το Μαστέλο® είναι το εμπορικό σήμα για τα γαλακτοκομικά προϊόντα που φτιάχνονται στη Χίο αποκλειστικά από τον Κωνσταντίνο Τουμάζο από υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, φρέσκο πλήρες χιώτικο αγελαδινό και κατσικίσιο…

Αγρόκτημα Κούλελης - Mια φάρμα στη Θεσσαλονίκη με βάση το λούπινο

Στην περιοχή αυτή όπου παραδοσιακά παράγεται γιαούρτι (Δορκάδα), το αγρόκτημα εδώ και κάποια χρόνια καλλιεργεί λούπινα ως τροφή για τα γαλακτοπαραγωγικά του πρόβατα. Σε ένα αγρόκτημά που καλύπτει 500 στρέμματα…

Τσαλαφούτι, Κουτρομάνος

Παραδοσιακό ελληνικό τυρί αλειφώδους υφής από αιγοπρόβειο γάλα με υπόξινη ευχάριστη γεύση και άρωμα. Το τσαλαφούτι είναι παραδοσιακό ελληνικό, απαλό σε υφή τυρί που παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα. Το τυρί…

Καλαθάκι Λήμνου

Πρόκειται για ένα πλούσιο σε γεύση τυρί, που παράγεται αποκλειστικά από αιγοπρόβειο γάλα από ζώα που βόσκουν ελεύθερα στα καταπράσινα λιβάδια της Λήμνου. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το…

Βουβαλινό βούτυρο, Οικογένεια Μπέκα

Κέρδισε επάξια μία θέση στο τραπέζι σας, ενώ κατέκτησε και το βραβείο Gourmet «Καλύτερο Τυποποιημένο Προϊόν 2008-2009» από την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Γιατί αποτελεί ένα φυσικό προϊόν, παράγωγο του βουβαλινού γάλακτος…