Μπύρες

Kirki Ale

 Ελληνική, Χειροποίητη, Απαστερίωτη και Αφιλτράριστη και η κατανάλωση της σίγουρα δημιουργεί μια ξεχωριστή εμπειρία!   Η Kirki είναι μια Pale Ale μπύρα με 5,6% αλκοόλ που επαναζυμώνεται στη φιάλη. Η…

Έρεβος, η πρώτη μαύρη μπύρα της Ξάνθης

Το Ηλιακό Μικροζυθοποιείο Ξάνθης ξεκίνησε τη λειτουργία του την Άνοιξη του 2016. Με δυνατότητα παραγωγής 20 εκατόλιτρων την ημέρα, αποτελεί ένα από τα πολλά μικροζυθοποιεία που ξεπήδησαν τα τελευταία χρόνια…

Χειροποίητη σταρένια μικροζυθοποιίας Βάρης

Όλες οι μπύρες στη Μικροζυθοποιία μας στη Βάρη, παρασκευάζονται απο τον ζυθολόγο και Brewmaster Βασίλη Στεργίου με την παραδοσιακή μέθοδο ζυθοποίησης τη λεγόμενη slowBrewing. Η τεχνική της μεθόδου αυτής σημαίνει…

Μπύρα Βεργίνα RED [βίντεο]

  Όταν η παραδοσιακή ξανθιά βύνη παντρεύεται με σπάνιες καβουρδισμένες και καραμελοποιημένες βύνες, αρωματικό λυκίσκο Tettnanger, μαγιά και νερό, το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση.…

Μπύρα Βεργίνα ΠΟΡΦΥΡΑ

 Είναι η νέα μπύρα με την αίγλη μιας βυζαντινής αυτοκράτειρας ντυμένης στην πορφύρα! Η μπύρα Βεργίνα Πορφύρα, προέρχεται αποκλειστικά από τη Δεξαμενή Νο.13 της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης και προορίζεται για…

SAISON BEER

Αφιλτράριστη και απαστερίωτη ξανθιά μπίρα τύπου Saison, ελαφρώς θολή με άρωμα και γεύση φρούτων, αισθητή πολυπλοκότητα, ελαφρώς ξηρή, με πικάντικη επίγευση. ​Πριν από μερικούς αιώνες στη Βαλλονία, δηλαδή τη γαλλόφωνη…

Αλήθειες και μύθοι για την πρώτη ελληνική μπίρα

Τον µύθο γύρω από την πρώτη ζυθοποιία στην Ελλάδα ξεδιαλύνει η τεκµηριωµένη έρευνα ενός από τους απογόνους του πρώτου Έλληνα ζυθοποιού, Λορέντζου Μάµου. Ο Παναγής Μάµος συγκέντρωσε µαρτυρίες και τις…

Plastigga Strong Ale

Αφιλτράριστη, απαστερίωτη με αρώματα ανθέων, βανίλιας και καβουρδισμένης καραμέλας, η δυνατή της ζυθοποιϊας Πλάστιγγα, ωριμάζει για τρεις μήνες στη δεξαμενή μας σε χαμηλή θερμοκρασία. Χαρακτηριστικά Γεύση: γλυκιά βυνώδης γεύση και…

BELGA BLUE

Belga Blue. Πρόκειται για το βέλγικο «παιδί» του Αλέξανδρου Κουμάντου που παλιά δραστηριοποιούταν εδώ στην Ελλάδα με την Πειραϊκή ζυθοποιία. Τα τελευταία χρόνια ζει στο Βέλγιο και εκεί αποφάσισε να…