Αυτοί είναι οι μαθητές που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών

Η «χρυσή» ομάδα του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής που πρώτευσε στη Θεσσαλονίκη.
 Δύο μαθητικές ομάδες από ισάριθμα σχολεία της Ελλάδας, θα είναι οι μοναδικές που θα λάβουν μέρος στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή γιορτή των φυσικών επιστημών, η οποία θα διοργανωθεί τον προσεχή Μάιο στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Ο λόγος γίνεται για την 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών, ενώ η μία από τις δύο ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο μεγάλο ραντεβού, αποτελείται από μαθητές του Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών. Η δεύτερη;
 Η δεύτερη θα ξεκινήσει από την ακριτική Κομοτηνή και θα τη συνθέτουν τα «χρυσά» παιδιά του 1ου Γενικού Λυκείου της πόλης. Πρόκειται για τους μαθητές που κατάφεραν να πρωτεύσουν, σε επίπεδο Βόρειας Ελλάδας, στον διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών.
 Αυτή η πρωτιά ήταν που τους έδωσε το «εισιτήριο» για το μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού, στην Κοπεγχάγη, ενώ ταυτόχρονα σκόρπισε χαρά και υπερηφάνεια σε όλους τους συντοπίτες τους.
 Ποια είναι όμως αυτά τα παιδιά; Το inkomotini.gr σας «χρωστάει» τις συστάσεις με τα μέλη της «χρυσής» μαθητικής ομάδας, που θα μας εκπροσωπήσει στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα. Αυτή λοιπόν απαρτίζεται από τους Νικόλαο Καλλιγά, Παναγιώτη Καρακωστίδη και Κερασούλα Χριστακάκη, με αναπληρωματικό μέλος την Τ. Χαριτοπούλου.
 Τους μαθητές προπόνησαν και συνόδευσαν στη Θεσσαλονίκη οι καθηγητές Σ. Κυριαζοπούλου, Δ. Μάντατζης, Α.Ντόντη και Ι. Πασχαλίδης.
 Σημειώνεται ότι την Τρίτη το μεσημέρι αναμένεται να γίνει επίσημη παρουσίαση της ομάδας και του εγχειρήματος των μαθητών του 1ου Λυκείου Κομοτηνής.
 
 
 
(1 Vote)

Leave a comment

close

Γραφτείτε για να Είμαστε σε Επαφή!!

Ενημερωθείτε για καινούρια και ήδη υπάρχοντα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα

Δείτε τους Όρους Χρήσης /Πολιτική Απορρήτου
Μπορείτε να διαγραφείτε από την ενημερωτική λίστα μας αυτόματά ανά πάσα στιγμή