Ελληνικά Τρόφιμα- Κήποι του Μίδα

Ενάμιση χρόνο ζωής μετράει η επιχείρηση ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ - ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ που ίδρυσε ο Νίκος Πάζης στη Βέροια παράγοντας στο ιδιόκτητο σύγχρονο εργαστήριο της μονάδας μια ολόκληρη σειρά από παραδοσιακές μακεδονίτικες πίτες αλλά και πρωτοποριακές μαρμελάδας με βάση την πιπεριά.
Το φύλλο στις πίτες φτιάχνονται με τη βλάχικη τεχνοτροπία «του ήλιου» δηλαδή χαράζεται ακτινωτά και διπλώνεται προς το κέντρο δημιουργώντας μια αφράτη ιδιαίτερη υφή ενώ οι γεμίσεις περιλαμβάνουν εκτός από τις κλασσικές – τυρόπιτα και σπανακοτυρόπιτα, κοτόπιτα με στήθος κοτόπουλου πιπεριά πράσινη κόκκινη και μανιτάρια, μηλόπιτα γλυκιά με δαμάσκηνα, καρύδια και κανέλλα, αλλά και πίτα από αλεύρι ολικής άλεσης «μαύρη» με βραστή γαλοπούλα, τυρί λάιτ, φρέσκα μανιτάρια και θυμάρι.
Πολύ εντυπωσιακές οι μαρμελάδες πιπεριές, με πράσινη, πορτοκαλί, κίτρινη πιπεριά και πιπεριά Φλωρίνης μαζί με λίγη καυτερή πιπεριά. Όλες οι πρώτες ύλες προέρχονται από μικρούς παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας ενώ έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον τα προϊόντα από αγορές της Γερμανίας και της Αυστραλίας. 
Προϊόντα: Μαρμελάδες Πιπεριάς, παραδοσιακές μακεδονίτικες πίτες
 
 
 
 
 
 
 
(3 votes)

Leave a comment