Χειροποίητα υποδήματα El Greco

Τα χειροποίητα υποδήματα El Greco κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Αθήνα. Αυτό σημαίνει ότι οι κατασκευαστές τους αφουγκράζονται τον παλμό της πόλης και τις ανάγκες των περιπατητών της και φροντίζουν όποιος επιλέξει να τα φορέσει να βιώσει μια όμορφη εμπειρία, με άξονα πάντα την υψηλή και σύγχρονη αισθητική, που γίνεται ένα με το αστικό τοπίο.
Η El Greco άλλωστε αγαπά τα χρώματα, τους αναπάντεχους συνδυασμούς , τα κλασικά σχέδια αλλά και τις τολμηρές παραλλαγές. 
 Όλα τα παπούτσια El Greco κατασκευάζονται από γνήσια δέρματα φυτικής βαφής. Οι φυτικές βαφές δεν περιέχουν χρώμιο και άλλα επιβλαβή για την υγεία και το περιβάλλον χημικά στοιχεία, αντέχουν στο χρόνο και χαρίζουν στην τελική μορφή του προϊόντος ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα μοναδικής αισθητικής.
Ένα ακόμη πλεονέκτημα των υποδημάτων El Greco είναι ο ανατομικός τους πάτος, ο οποίος πριν ντυθεί με δέρμα, καλύπτεται με memory foam, ένα πρωτοποριακό υλικό που λειτουργεί ανάλογα με τη θερμοκρασία του σώματος, υποχωρεί σταδιακά και προσαρμόζεται απόλυτα στη φυσική καμπύλη του πέλματος κάνοντας παπούτσι μαλακό και προσφέροντας άνεση και φυσική κίνηση.
Τέλος, στο εργαστήριο της El Greco τίποτα δεν πετιέται. Αντίθετα, ακόμα και από το μικρότερο ρετάλι, κατασκευάζονται  χειροποίητα κοσμήματα και τσάντες από δέρμα. Αν και η φιλοσοφία του upcycling, θεωρείται σχετικά πρόσφατη τάση η El Greco την έχει υιοθετήσει από την πρώτη κιόλας μέρα της λειτουργίας της.
Στα αξεσουάρ El Greco θα δείτε πολλές φορές το δέρμα να συνδυάζεται και με άλλα οργανικά υλικά, όπως το ξύλο.
Κάθε τι έχει την ιστορία του, μικρή ή μεγάλη δεν έχει σημασία!
Πίσω από την ιστορία των αγαπημένων σας παπουτσιών είναι ο κύριος Τάσος Πατσιούρης που τρεις δεκαετίες πριν ( και κάτι! ) ξεκίνησε την Εl greco βάζοντας στην κατασκευή του ελληνικού υποδήματος την δική του σφραγίδα.. Συνεχίζει να μας εμπνέει και τον ευχαριστούμε! 
 
 
 
 
(2 votes)

Leave a comment