Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων στο Ηράκλειο της Κρήτης φτιάχνει από χειροποίητα ξύλινα γυαλιά μέχρι περίτεχνα ξύλινα αξεσουάρ για άνδρες και γυναίκες

Η Ελπίδα- Χριστίνα Ξιφαρά και ο σύντροφος της, ο Μιχάλης Κόκκινος – μαζί ίδρυσαν το 2013 την Double O Woodcrafts- έχουν μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία να μοιραστούν μαζί μας.
Ο λόγος τους ανήκει: «Τα 4 χρόνια που δουλεύουμε την Double O ερχόμαστε διαρκώς σε επαφή με νέους ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν κάτι νέο, κάτι διαφορετικό από τις σπουδές τους ή θέλουν να κάνουν κάτι συμπληρωματικό της ήδη καθημερινής τους εργασίας, οι οποίοι πιθανόν για να πάρουν κουράγιο, συνήθως μας ρωτάνε πως ξεκινήσαμε, πως σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ξύλινα γυαλιά, πώς έχουμε φτάσει έως εδώ κλπ.
 Οπότε πριν σας παρουσιάσω τα προϊόντα μας θα ήθελα με δυο λόγια να σας πω την ιστορία μας.
 Η Double O λοιπόν ξεκίνησε από το υπόγειο του σπιτιού μας.
 Το 2013 εγώ, έχοντας σπουδάσει εφαρμοσμένα μαθηματικά, εργάζομαι σε μια εταιρία στην εμπορική & οικονομική διαχείριση & ο Μιχάλης, ο οποίος εργαζόταν στο κατασκευαστικό γραφείο του πατέρα του, είναι πια άνεργος λόγω της κρίσης που καταρράκωσε τον κατασκευαστικό τομέα. 
 Ο Μιχάλης όντας άνθρωπος με ανησυχίες και ιδιαίτερη κλίση στην κατασκευή από μικρός, με κάποια λίγα εργαλεία που έχει στήνει ένα μίνι εργαστήριο στο υπόγειο του σπιτιού & ξεκινά να κάνει διάφορες μικροκατασκευές στην αρχή για τον ίδιο και στη συνέχεια για κάποιους λίγους πελάτες, κυρίως επιγραφές, στάντ προβολής, συσκευασίες αλλά ακόμα και μικροέπιπλα αλλά πάντα με πολύ ιδιαίτερο design.
 
Κάπου τότε ήταν όταν ένας πολύ καλός μας πελάτης μέχρι κ σήμερα, του έβαλε το μικρόβιο για τα ξύλινα γυαλιά λέγοντάς του ότι ήδη στην Αμερική είναι πάρα πολύ στη μόδα.
Ο Μιχάλης δεν ήθελε πολύ και ξεκίνησε αμέσως τη μελέτη και το σχεδιασμό για το πώς κατασκευάζεται ένα γυαλί, για την ανατομία του, για τις κλίσεις που πρέπει να έχει για να αγκαλιάζει σωστά το πρόσωπο κ όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει, Μετά από πολλές δοκιμές και πολλές αποτυχημένες προσπάθειες ο Μιχάλης κατάφερε στο τέλος του 2013 και είχε έτοιμη τη πρώτη collection, 7 διαφορετικά σχέδια γυαλιών που δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από γυαλιά γνωστών εταιριών του χώρου!
 Στο σημείο αυτό ήταν που χρειάστηκε η συμβολή η δική μου καθώς υπήρχε ένα άρτιο προϊόν αλλά χρειαζόταν το κατάλληλο περιτύλιγμα. Πρώτο μέλημα λοιπόν ήταν να ολοκληρώσουμε το προϊόν μας με ένα όνομα, ένα λογότυπο και μια πολύ ωραία συσκευασία. Δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην παρουσίαση των γυαλιών μας ήμασταν πια έτοιμοι να τα παρουσιάσουμε στην αγορά.
 Φυσικά ο πρώτος μας πελάτης, και μεγάλο τεστ για εμάς, ήταν ο οπτικός που μας είχε δώσει την ιδέα αρχικά , ο οποίος ενθουσιάστηκε με το αποτέλεσμα και μας έδωσε την ώθηση να πάμε και σε άλλα καταστήματα.
 Το καλοκαίρι λοιπόν του 2014 μπορούσες πλέον να βρεις τα γυαλιά μας σε γνωστά καταστήματα του Ηρακλείου.
 Από τότε μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει
• να επεκτείνουμε τις εγκαταστάσεις μας,
• να απασχολούμε 3 άτομα επιπλέον
• να εκπαιδευόμαστε συνεχώς σε καινούριες μεθόδους κατασκευής αλλά και σχεδιασμού
• να έχουμε ένα δίκτυο 30 συνεργαζόμενων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα,
• να στέλνουμε περίπου 30 πακετάκια με τα προϊόντα μας σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία
• και τελευταίο και σημαντικότερο έχουμε καταφέρει να μεγαλώσουμε και μεγαλώνουμε συνεχώς την γκάμα των προϊόντων μας.
 Τώρα πια η συλλογή μας αποτελείται από 18 διαφορετικά σχέδια γυαλιών, τα οποία μπορούμε να τα προσαρμόσουμε στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη.
 Και τι εννοώ? Δουλεύουμε 8 διαφορετικά ξύλα, που σημαίνει 8 διαφορετικές αποχρώσεις, τα φτιάχνουμε σε 2-3 διαφορετικά μεγέθη για να ταιριάζουν σε όλα τα πρόσωπα, κάνουμε χαράξεις στους βραχίονες για ποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα και φυσικά δουλεύουμε με τις καλύτερες εταιρίες φακών για την καλύτερη ποιότητα φακών και τη μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.
 • 25 διαφορετικά σχέδια παπιγιόν, σε 3 μεγέθη, για μωρά , για παιδιά και για ενήλικες, επίσης με δυνατότητα εξαιρετικά εξατομικευμένου παπιγιόν, με όνομα ή ακόμα κ κάποιο ιδιαίτερο σχέδιο.
• Ξύλινες τσάντες, τσάντες ανάλαφρες και καλοκαιρινές με ύφασμα και ξύλο αλλά και τσάντες μοναδικές με γνήσιο δέρμα και μασίφ ξύλο.
• Ξύλινα κοσμήματα, βραχιόλια, κρεμαστά, σκουλαρίκια, μανικετόκουμπα, κ.α.
• Ξύλινα στυλό από μασίφ ξύλα, ελιάς, καρυδιάς, δρυ, purpleheart κ.α
• Εποχιακά είδη, γούρια, κάρτες αλλά και λαμπάδες
• Τέλος αναλαμβάνουμε κάθε είδους ξύλινη μικροκατασκευή, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε πελάτη, Σταντ προβολής, εταιρικά δώρα, συσκευασίες, καταλόγους, ιδιαίτερα διακοσμητικά για καταστήματα αλλά και για γάμους-βαπτίσεις και πολλά άλλα».
 
 
 
 
(1 Vote)

Leave a comment

46 comments

close

Γραφτείτε για να Είμαστε σε Επαφή!!

Ενημερωθείτε για καινούρια και ήδη υπάρχοντα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα

Δείτε τους Όρους Χρήσης /Πολιτική Απορρήτου
Μπορείτε να διαγραφείτε από την ενημερωτική λίστα μας αυτόματά ανά πάσα στιγμή