Η άγνωστη αλλά πανέμορφη θεσσαλική λίμνη σε υψόμετρο 700 μέτρων [βίντεο]

Μια μαγευτική τοποθεσία καλά κρυμμένη στο άγριο τοπίο των βουνών της Αργιθέας στο Νομό Καρδίτσας είναι η λίμνη Στεφανιάδας. Είναι η μικρότερη σε ηλικία φυσική λίμνη της Ελλάδας, αφού δημιουργήθηκε το 1963 από μεγάλες κατολισθήσεις, που έφραξαν τον χειμαρροπόταμο και ανάγκασαν τους κάτοικους του χωριού Στεφανιάδα να μεταφερθούν σε κοντινή τοποθεσία.
Σε υψόμετρο 700 μέτρων η λίμνη εδώ και 54 χρόνια αλλάζει τις ισορροπίες του οικοσυστήματος της περιοχής, αν και ακόμη δεν υπάρχει ζωή στο βυθό της, αφού στο σημείο εισόδου του χειμάρρου στη λίμνη, όπου έχουν συσσωρευτεί πολλές φερτές ύλες, έχει αναπτυχθεί αξιόλογη συστάδα πλατάνων.
 
Με τα ήρεμα νερά της δημιουργεί μια γαλήνια τοποθεσία ανάμεσα στις άγριες βουνοκορυφές της Τσουρνάτας, στην καρδιά της Αργιθέας.
Το χωριό και η λίμνη Στεφανιάδα απέχουν 40 χιλιόμετρα από το Μουζάκι και η επίσκεψη συνδιάζεται πολύ ωραία με μια στάση στην ιστορική Μονή Σπηλιάς, που χρονολογείται από τις αρχές του 17ου αιώνα και αποτέλεσε έδρα της ελληνικής επαναστατικής κυβέρνησης το 1867.
 
ΠΗΓΗ:mygreekholiday.gr
 
 
 
(3 votes)

Leave a comment

1 comment

close

Γραφτείτε για να Είμαστε σε Επαφή!!

Ενημερωθείτε για καινούρια και ήδη υπάρχοντα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα

Δείτε τους Όρους Χρήσης /Πολιτική Απορρήτου
Μπορείτε να διαγραφείτε από την ενημερωτική λίστα μας αυτόματά ανά πάσα στιγμή