Οι νοστιμότερες Πατάτες Φούρνου! Συμβουλές από τον Chef Δημήτρη Πολίτη


Τις πατάτες τις λατρεύουμε όπως και να μαγειρευτούν και οι επιλογές είναι πολλές. Απο τις αγαπημένες σε όλους μας τηγανιτές, μέχρι τις πιο ιδιαίτερες "ντοφινουάζ" που συναντάμε συνήθως σε εορταστικά μενού.
Όμως υπάρχει μια εκδοχή που μαγειρεύεται σε όλα τα οικογενειακά τραπέζια και συνοδεύει όλων των ειδών τα κρέατα με περίσσια άνεση και ευκολία. Δεν είναι βέβαια άλλη απο την κλασσική πατάτα φούρνου και σήμερα θα σας προτείνω τη δική μου συνταγή που πιστεύω θα λατρέψετε.
Ξεκινάμε με την επιλογή μεγέθους τις πατάτας που πρέπει να είναι σχετικά μικρή. Στόχος μας είναι κάθε πατάτα αφού καθαριστεί να κοπεί στη μέση και όχι παραπάνω. Αφού γίνει αυτό θα την κρατήσουμε στην παλάμη μας με την κομμένη μεριά (εσωτερική) προς εμάς. Με ένα μαχαιράκι θα τη χαράξουμε μερικές φορές απο την μέσα μεριά όπως δηλαδή την κρατάμε. Στη συνέχεια θα τη βάλουμε στο ταψί και με το ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε με τις υπόλοιπες πατάτες.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο, λίγο ψιλοκκομένο σκόρδο και λίγο βούτυρο τύπου “Κερκύρας”.
Ανακατεύουμε καλά τις πατάτες και στη συνέχεια τις τοποθετούμε με την χαραγμένη πλευρά προς τα κάτω.
Προσθέτουμε στο ταψί ζωμό κότας(ιδανικά) ή ζωμό λαχανικών μέχρι να σκεπάσει ίσα ίσα τις πατάτες και ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά.
Όταν ετοιμαστούν τις περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού και θα έχουμε στο ταψί νόστιμες, μαλακές εσωτερικά και ελαφρά ξεροψημένες απο πάνω πατάτες που κάλλιστα τρώγονται και μόνες τους.
Καλή επιτυχία!

Ο Δημήτρης Πολίτης Είναι βραβευμένος Σεφ, έχει ανανεώσει τα μενού κορυφαίων εστιατορίων και μαζί με την ομάδα του, ανανεώνει διαρκώς μενού σε εστιατόρια ή καφέ τόσο στην Αττική όσο και σε Επαρχία και Νησιά!
Δείτε τη σελίδα του: www.DimitrisPolitis.gr
ή συνδεθείτε μαζί του στο https://www.facebook.com/ChefPolitis/
(4 votes)

Leave a comment