Σώκος Α.Ε. Οινοποιητική

Στις σπηλιές του μυθικού όρους Κιθαιρώνα όπου ξετυλίγονταν τα ειδύλλια των Θεών, γεννήθηκε από τον Δία και τη Σεμέλη ο Διόνυσος – Βάκχος, ο Θεός των γονιμοποιών δυνάμεων της φύσης και πιο ειδικά της Αμπέλου και του Κρασιού.
 Αν αυτά είναι αλήθεια, η σκέψη ότι το καλό κρασί γεννήθηκε στους πρόποδες του Κιθαιρώνα φαντάζει ακριβής και ενισχύει τη θέση μας, γατί εκεί στις βόρειες πλαγιές του Κιθαιρώνα στην πόλη των Ερυθρών (Κριεκούκι) βρίσκεται το Οινοποιείο μας.
 
Το παλιό παραδοσιακό οινοποιείο του Αργύρη Ντόντου, χτισμένο αρχικά από το 1969 στο Διμηνιό Κορινθίας, μεταφέρεται το 1983 με όνειρα ,ελπίδες & κέφι από τον Ανδρέα Σώκο και την Γιάννα Ντόντου – Σώκου στις Ερυθρές Αττικής, σε μια σύγχρονη οινοποιία παραγωγής ποιοτικών κρασιών από τις ποικιλίες που καλλιεργούνται για χρόνια στις πλαγιές του Κιθαιρώνα.
 
Σήμερα, στον 21ο αιώνα πλέον, το οινοποιείο μας είναι από τα πιο σύγχρονα και τεχνολογικώς εξοπλισμένα στην Ελλάδα. Με την ίδια αγάπη και σεβασμό στην παράδοση, σας παρουσιάζουμε τα κρασιά μας.
 
 
 
 
(6 votes)

Leave a comment