Μπύρα Βεργίνα ΠΟΡΦΥΡΑ

 Είναι η νέα μπύρα με την αίγλη μιας βυζαντινής αυτοκράτειρας ντυμένης στην πορφύρα!
Η μπύρα Βεργίνα Πορφύρα, προέρχεται αποκλειστικά από τη Δεξαμενή Νο.13 της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης και προορίζεται για τους πραγματικούς λάτρεις της μπύρας.
Αφιλτράριστη Lager, ξανθιά με πορτοκαλί ανταύγειες, σε κατακλύζει από την πρώτη στιγμή με ευγενή αρώματα λυκίσκου και βύνης που ισορροπούν άριστα και δένουν αρμονικά. Με 6,3 αλκοολικούς βαθμούς, διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών των 0,33 lt. Η «Βεργίνα» παρουσιάζει την Πορφύρα, την αυτοκράτειρα στις μπύρες. Υποκλιθείτε!
Γευστικοί συνδυασμοί: Η γεύση της που παραπέμπει στις ξανθιές χειροποίητες μοναστηριακές μπύρες της βελγικής σχολής την κάνουν να ταιριάζει πολύ καλά με μαλακά και νωπά τυριά χαμηλού αρωματικού προφίλ όπως η μαλακή φέτα, το χαλούμι, το Mozzarellaτο Brieto Camembert ή τυριά τα οποία μόλις έχουν ωριμάσει όπως το Cottage, το τυρί κρέμα και η Ricotta.
Ταιριάζει απόλυτα με ελαφριά πιάτα κοτόπουλου και μοσχαριού, καθώς και με ποικιλίες αλλαντικών.
Γεύση/άρωμα Μεστή, έντονα αρώματα κλασικού λυκίσκου σε αρμονία με αρώματα βύνης
Εμφάνιση Ανοιχτό ξανθό χρώμα, θολή όψη
Διάρκεια ζωής 6 μήνες σε φιάλη
Τρόποι σερβιρίσματος Αφού γεμίσουμε το ποτήρι κατά το 90% της ποσότητας, ανακινούμε τη μαγιά στον πάτο της φιάλης και προσθέτουμε ένα μέρος της ποσότητας στο ποτήρι.
Η ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι στους 4-6 ο C
 
 
 
 
(4 votes)

Leave a comment

4 comments