Τσίπουρο 50 Soniadis

Στην καρδιά του αµπελώνα Αµυνταίου, το βορειότερο της Ελλάδος, ωριµάζει εδώ και αιώνες η ευγενική ποικιλία του Ξινόµαυρου, ευνοηµένη από το µοναδικό µικροκλίµα της περιοχής των τεσσάρων λιµνών.
 Εδώ δηµιουργεί ο Σπύρος Σονιάδης µετά από προσεκτική, διπλή απόσταξη σε χάλκινο άµβυκα ένα µοναδικό σε καθαρότητα απόσταγµα.Ένα τσίπουρο που περικλείει όλη την γνώση και την παράδοση της περιοχής στην απόσταξη.
 
∆ύο διαφορετικά αποστάγµατα αφήνουν τον άµβυκα για να καλύψουν τις απαιτήσεις κάθε λάτρη του είδους, το τσίπουρο 50 χωρίς γλυκάνισο και µε γλυκάνισο. 
 Η συλλογή του τοπικά παραγόµενου γλυκάνισου, το οποίο καλλιεργούν οι αγρότες της περιοχής εδώ και αιώνες, γίνεται µε τον παραδοσιακό θερισµό, ο οποίος διατηρεί ανέπαφο τον πολύτιµο σπόρο.
 Μετά από λεπτοµερείς ποιοτικούς ελέγχους οδηγείται στην εµφιάλωση και παίρνει το δρόµο του για τα καλύτερα εστιατόρια, µεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Ελλάδας, στις συσκευασίες των 50, 200 και 700ml. 
 
Έτσι δηµιουργείται το τσίπουρο 50, ένα παραδοσιακό προϊόν µε απαράµιλλη ποιότητα, εµπνευσµένο από το κλασικό πενηνταράκι των καπηλειών του κάποτε, στη σύγχρονη εκδοχή του. 
 
 
 
 
 
 
(3 votes)

Leave a comment

6 comments