Λουϊζα - Adam Village

Φυτό με καταγωγή από την Αμερική, εγκλιματισμένο στην Μεσόγειο. Έχει ευεργετικές ιδιότητες, έντονη γεύση λεμονιού και υπέροχο άρωμα.
 
Ιδιότητες-Χρήσεις: Από τα πιο γνωστά βότανα για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και την καύση της κυτταρίτιδας. ( Για τη ρύθμιση του βάρους σας, σε συνδυασμό με την κατάλληλη δίαιτα, πίνετε ένα φλιτζάνι ροφήματος 20 περίπου λεπτά πριν το γεύμα για έναν με δύο μήνες). Είναι διουρητικό, αποτοξινωτικό, ισχυρό αντιοξειδωτικό αλλά και αντιπυρετικό, αντιδιαρροϊκό, τονωτικό. Βοηθά στην καταπολέμηση της κακοσμίας του στόματος.
Για ήρεμο ύπνο δοκιμάστε πριν κοιμηθείτε λουΐζα ζεστή με μέλι. Εξαιτίας της έντονης διουρητικής της δράσης, συνιστάται να αποφεύγεται από όσους πάσχουν από υπόταση.
 
Τρόπος παρασκευής: Βράστε για 10 λεπτά ένα μικρό κουτάλι λουΐζα σε 250 ml νερό, κατεβάστε το από τη φωτιά και αφήστε το για άλλα 5 λεπτά. Πιείτε το ζεστό ή κρύο. Μπορείτε να παρασκευάσετε μεγαλύτερη ποσότητα, να τη διατηρήσετε στο ψυγείο και να την μεταφέρετε μαζί σας στην εργασία σας.
 
 
 
 
 
 
(3 votes)

Leave a comment