Γαλακτοκομικά - Τυροκομικά

Ταλαγάνι Αποστόλου [βίντεο]

Είναι ιδανικό για τη σχάρα, αλλά μαγειρεύεται και με πολλούς, δημιουργικούς τρόπους.   Λόγω της σύστασής του, όταν ψήνεται στη σχάρα, διατηρεί την έντονη γεμάτη γεύση, τα πλούσια αρώματά του…

Γραβιέρα Ομήρου Τριλογία

Το νέο ιδιαίτερο τυρί απο την Ιο με πλουσια αρωματική γεύση. Ένα ημίσκληρο τυρί με υπόγλυκη γεύση που συνδυάζεται ιδανικά με κόκκινα κρασιά. Η μονάδα βρίσκετε σε ένα μοναδικό σημείο…

MOZZA GRECA! απο την Οικογενεια ΜΠΕΚΑ

Η Ελληνική αυθεντική εκδοχή της Mozzarella από Βουβαλινό γάλα, είναι γεγονός, και πλέον διατίθεται από την Οικογένεια Μπέκα στο κοινό.   Επιβάλλεται να την δοκιμάσετε και αφήστε να σας ταξιδέψει…

Φέτα Κωσταρέλου

Μία συνταγή που κρατάει τρεις γενιές, με γάλα από επιλεγμένα κοπάδια αιγοπροβάτων ελευθέρας βοσκής, μοναδική ωρίμανση από 4 μήνες έως 12 μήνες σε παραδοσιακά ξύλινα βαρέλια οξιάς και χειροποίητη πυτιά,…

Γκερεμέζι με μπούκοβο, Καϊδαντζής

Είναι μεγάλη η ποικιλία των τυριών (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, μυζήθρα, φέτα) που παράγει η τυροκομία Καϊδαντζή (60 χρόνια εμπειρίας). Στα ισχυρά χαρτιά της θα βρούμε το υπέροχο γκερεμέζι. Πρόκειται για ένα…

Σαν Μιχάλη παλαίωσης, Ζωζεφίνος

Το παραδοσιακό τυρί Σα Μιχάλη που είναι κατηγορίας Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, η γραβιέρα Σύρου, το Σαν Ζωζέφ, το γροθοτυράκια, το ανθότυρο, η τυροβολιά, το γιαούρτι και οσονούπω η τυροκαυτερή είναι…

Φέτα Π.Ο.Π. ΛΥΤΡΑΣ

Η Φέτα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης ΛΥΤΡΑΣ, γνωστή και βραβευμένη για την άριστη και σταθερή ποιότητά της, παράγεται από φρέσκο παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα που συλλέγεται καθημερινά από 350 εγκεκριμένες κτηνοτροφικές εκμεταλεύσεις…

Τυροκομικά Προϊόντα Δημητρίου

Καθημερινά συλλέγουμε από το νομό Φλώρινας και τους γύρο ορεινούς όγκους του Βιτσίου και του Βαρνούν όρους, το γάλα από κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ελεύθερης βόσκησης σε υψόμετρο από 800 μέχρι 1600…

ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ

Μεταξύ των γαλακτοκομικών προϊόντων που παράγονται βρίσκεται και ένα προϊόν, που έχει χαρακτηριστεί Π.Ο.Π. (14-1-94) είναι το Κατίκι Δομοκού. Αλοιφώδες τυρί, λευκού χρώματος, με μαλακιά γεύση, ελαφρά ξινή και αλμυρή,…

Γαλακτοκομικός παράδεισος

Η οικογένεια Λακαφώση, κτηνοτρόφοι από την περιοχή του Λιδωρικίου, που μετακινήθηκαν με τα πόδια, μαζί με τα κοπάδια τους το 1949 στη Βόρεια Αττική, πατάει γερά στην ελληνική παράδοση και,…