Παραδοσιακά προϊόντα της Χρυσούλας

Στο σταυροδρόμι τριών νομών μεταξύ Άρτας, Ιωαννίνων και Τρικάλων έχει την  έδρα του, στην Πράμαντα του Ν. Ιωαννίνων, το παραδοσιακό εργαστήριο «Τα Γλυκά της Χρυσούλας», δημιουργήματα της οικογένειας Βουρλόκα. 
 
Αυθεντικές συνταγές, φτιαγμένες με τον τρόπο που μας έδειξαν οι παλιότεροι και εξελίξαμε εμείς οι νεότεροι, με υλικά αγνά από την τοπική φύση, καμωμένα με μεράκι και αγάπη για αυτούς που θα τις γευτούν.
 
 
Χυλοπίτες, τραχανάς, κριθαράκι, βίδες κ.α. ζυμαρικά με αυγά και γάλα από οικόσιτα ζώα μας θυμίζουν και αναβιώνουν αγαπημένες ξεχασμένες γεύσεις.
 
Γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες χωρίς συντηρητικά και γλυκόζη από φρέσκα φρούτα εποχής, φτιαγμένα με απόλυτα βιολογικό και παραδοσιακό τρόπο.
 
Μέλι από τοπικά μελίσσια και ανεξάρτητους μικρούς παραγωγούς γεμάτο αρώματα και πλούσια γεύση.
 
Αυθεντικό ηπειρώτικο τσίπουρο από «ζαμπέλα» συλλεγμένο σταγόνα – σταγόνα, ιδανικό για ατελείωτες ώρες κεφιού, ελαφρόπιοτο και χωνευτικό.
 
Ποικιλία από λικέρ που ανάλογα με την καρποφορία της κάθε εποχής του έτους συνοδεύουν τις γιορτές μας και τις καθημερινές μας συνευρέσεις.
 
Αρωματικά φυτά και βότανα διαλεγμένα ένα προς ένα από τα πλούσια σε χλωρίδα και ανέγγιχτα από κάθε είδους μόλυνση βουνά μας.
 
Όλα μας τα προϊόντα χαρακτηρίζονται από την υψηλή τους ποιότητα και την παραδοσιακή τους τεχνοτροπία αντανακλώντας παράλληλα την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. 
 
 
 
 
 
(6 votes)

Leave a comment

11 comments