Βερμίου Γής

 
 
Η βιοτεχνία παραδοσιακών προϊόντων «Βερμίου Γής» ιδρύθηκε το 2006, ενταγμένη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Leader Plus στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων στο μέτρο 11.23, συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο και των εθνικών πόρων.
Εδρεύει στο Ρυάκιο Κοζάνης και άρχισε τη λειτουργία της το 2008 με την προσφορά των παραδοσιακών προϊόντων.
 
Αυτοσκοπός μας είναι η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων στον δευτερογενή τομέα, όπως ζυμαρικών, γαλακτοκομικών και τυροκομικών, όπου μέσα από την συνύρπαξη των αγνών πρώτων υλών και του αυθεντικού παραδοσιακού τρόπου παρασκευής σε σημερινές συνθήκες, παντρεύουμε το χθες με το σήμερα διατηρώντας την αυθεντική παραδοσιακή μας ταυτότητα, τόσο στη διαδικασία παραγωγής, όσο και στις γεύσεις.
 Αναπόσπαστο κομμάτι πολιτισμού μας, η διατροφή μέσα από αυτή τη συνύρπαρξη διατηρεί την διαχρονική της αξία και διαιωνίζετε στις νεότερες γενιές.
 
Προϊόντα: «Περέκ» (προψημένο φύλλο για πίτες), «έβρεστον» (προψημένο ζυμαρικό με σπογγώδη δομή) "συρόν» (προψημένο παραδοσιακό ελληνικό ζυμαρικό), τραχανάς (ξινός, γλυκός και λαχανικών) προψημένος, τραχανάς σταρένιος, μακαρίνα (ζυμαρικά σαν ταλιατέλες με λαχανικά και σκέτα), χυλοπίτες, χυλοκοπιτάκι κοφτό, κορκότο (αποφλοιωμένο σπασμένο στάρι) τραχανάς σταρένιος, καλαμποκίσιο αλεύρι ψημένο («φούρνικο»)
 
 
 
 
 
 
 
(5 votes)

Leave a comment