SOCRATES OLIVE OIL: Το βραβευμένο λάδι των Δελφών

Το ελαιόλαδο Socrates, παράγεται από μία οικογενειακή  επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε πριν από 4 χρόνια, από αγάπη για την δελφική γη και για το ποιοτικό ελαιόλαδο.
Όλα τα ελαιόδεντρα είναι ιδιόκτητα, είναι υπό ένταξη βιολογικά (τον Απρίλιο του 2020 θα υπάρχει η σφραγίδα) και όλα βρίσκονται στον παραδοσιακό ελαιώνα των Δελφών.
Είναι ένας από τους παλαιότερους ελαιώνες παγκοσμίως ,ο μεγαλύτερος συνεχόμενος των Βαλκανίων , με έκταση 68.000 στρέμματα και 1.200.000 ελαιόδεντρα , όλα της ποικιλίας Αμφίσσης, εκ των οποίων η ηλικία σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά τα 500 χρόνια.
 
SOCRATES3

Η ποικιλία ελιών  Άμφισσας, η οποία είναι κατεξοχήν βρώσιμη ελιά, έχει μια ελαιοπεριεκτικότητα περίπου 16% ενώ η κορωνέικη  και η μανακολιά 28-30%. Ο τρόπος καλλιέργειας που εφαρμόζουμε σε αυτά τα αιωνόβια δέντρα, τα οποία βρίσκονται στον παραδοσιακό ελαιώνα των Δελφών, η έλλειψη συστηματικής άρδευσης, η μη χρήση χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, η πρόωρη συγκομιδή με τα χέρια και η αυθημερόν έκθλιψη του καρπού στους 25 ℃ και για 45 min, σε συνδυασμό  με το   ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής και την μεγάλη απόσταση μεταξύ των δέντρων, είναι  τα στοιχεία που μας δίνουν αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα.

SOCRATES4

Είναι μονοποικιλιακό της ποικιλίας Αμφίσσης και με οξύτητα <0,2

Το ελαιόλαδό SOCRATES έχει αποσπάσει 3 διεθνή βραβεία ποιότητας και φέτος το διπλό χρυσό βραβείο συσκευασίας στον διαγωνισμό του Λονδίνου.

 
 
 
 
 
 
(3 votes)

Leave a comment