Οταν το Σκόρδο μεταμορφώνεται και γίνεται μαύρο. [βίντεο]

Πρωτοεμφανίστηκε στην Κορέα, αρχικά για τις ιδιότητες του. Στην συνέχεια και λόγω της γλυκιάς και καραμελωμένης του γεύσης, βρήκε τον δρόμο προς τις κουζίνες των εστιατορίων στην Ευρώπη και στην Αμερική, στην αρχή ως εξωτικό υλικό, και στην συνέχεια ως απαραίτητο συστατικό ειδικά στα εστιατόρια που ειδικεύονται στο health food.
 
Το μαύρο σκόρδο παράγεται από λευκό σκόρδο καραμελώνοντάς το σε χαμηλές θερμοκρασίες και υγρασίες για 30-40 ημέρες.
Η διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα, πέραν από την αλλαγή του χρώματος, να αλλάζει και η υφή και η γεύση του.
Έτσι, λοιπόν, από σκληρό και αψύ μετατρέπεται σε μαλακό, γλυκό και με ελαφριά οξύτητα, κρατώντας ένα ελαφρύ και ευχάριστο άρωμα σκόρδου.
Στη γευστική του παλέτα περιλαμβάνονται, επίσης, τόνοι καφέ και πετιμεζιού δίνοντας στο μαύρο σκόρδο μια «γήινη» επίγευση. Πέραν, όμως, της αλλαγής στη γεύση, το μαύρο σκόρδο αλλάζει και ως προς τις ευεργετικές του ιδιότητες.
Εξωτερικά, διατηρεί τα λευκά φύλλα του σκόρδου και μόνον όταν το ξεφλουδίσει κάποιος αποκαλύπτεται το μαύρο του χρώμα, ενώ πρόκειται για ένα τρόφιμο με αμέτρητες ωφέλιμες ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Κατά τη διαδικασία παραγωγής, δεν χρησιμοποιείτε κανενός είδους πρόσθετο στοιχείο ή κάποιο συντηρητικό, κάνοντας το «Μαύρο Σκόρδο» ένα απόλυτα φυσικό προϊόν με γλυκιά και ευχάριστα καπνιστή γεύση.
 
 Έτσι, χωρίς την έντονη οσμή του ωμού σκόρδου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε:
 
ζυμαρικά,
ριζότο,
κρεατικά,
μαρινάδες,
σαλάτες και
σε κάθε συνταγή στην οποία θα χρησιμοποιούσατε λευκό σκόρδο.
 
 
 
 
 
 
(7 votes)

Leave a comment

54 comments