Φρέσκα Αυγά Βιολογικής Γεωργίας

Στα Αγροκτήματα Κρήτης τηρούνται αυστηρά όλες οι προδιαγραφές της βιολογικής εκτροφής πουλερικών αυγοπαραγωγής βάσει του οργανισμού ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων. Τα πουλερικά προέρχονται από βιολογικές εκτροφές και η ελάχιστη περίοδος βιολογικής εκτροφής είναι 10 εβδομάδες για τα πουλερικά και 6 εβδομάδες για τα πουλερικά αυγοπαραγωγής.
 
Οι ζωοτροφές που χορηγούνται είναι το σημείο εκκίνησης για τον έλεγχο στη βιολογική κτηνοτροφία. Τα πουλερικά τρέφονται με βιολογικές ζωοτροφές και όχι με σογιάλευρα, χρωστικές ουσίες, αντιβιοτικά, προωθητικές ανάπτυξης και κοκκιδιοστατικά. Τα αυγά και τα κοτόπουλα βιολογικής γεωργίας είναι επαρκώς αναγνωρίσιμα σε όλα τα στάδια παραγωγής ενώ απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ουσιών για την προώθηση της ανάπτυξης και της παραγωγής.
Οι κότες έχουν την ευχέρια να βγαίνουν καθημερινά σε προαύλιο χώρο με βλάστηση, το οποίο καλλιεργείται με βιολογικές μεθόδους και υπόκειται σε ξεχωριστό έλεγχο.
 
Η ισορροπημένη και ποιοτική διατροφή των πουλερικών με πιστοποιημένες βιολογικές τροφές ικανοποιούν τις θρεπτικές τους ανάγκες και αποσκοπούν στην παραγωγή ποιοτικών ζωικών προϊόντων. Οι συνεχείς έλεγχοι ποιότητας επιτρέπουν στα Αγροκτήματα Κρήτης να προσφέρουν στον καταναλωτή τα πιο αγνά προϊόντα της κρητικής γης.
Κύριο μέλημα της μονάδας είναι τα διατροφικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας τα οποία παράγονται με σεβασμό προς τη φύση και την ισορροπία του οικοσυστήματος.
 
 
 
 
 
 
(1 Vote)

Leave a comment