Το Δολιανίτικο : Ελιές που κολυμπούν στη γεύση!

Ένα ανδρόγυνο από τα Δολιανά της Αρκαδίας, η Γεωργία και ο Κωνσταντίνος Μπουτσιάνης, αποφάσισαν πριν 12 χρόνια να κάνουν ένα παραπάνω βήμα στην παραγωγή ελιάς. Έχοντας συνολικά 100 στρέμματα πράσινης χονδροελιας Δολιανών, μια ποικιλία που ξεχωρίζει από τις ελιές των άλλων πόλεων, καθώς θεωρείται από τις μεγαλύτερες σε μέγεθος καρπού στην Ελλάδα, το ανδρόγυνο έφερε την επανάσταση στην παραγωγή και εμπορία ελιάς!
Η πρωτοπορία τους ήταν η εξής: Έβαλαν τις ελιές σε μια συσκευασία (vacuum) χρησιμοποιώντας πάντα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και βότανα του βουνού και έκαναν αυτό που όλοι λένε... "από το χωράφι στο ράφι".

FB IMG 1513712466877
Έτσι, σιγά σιγά το προϊόν άρχισε να γίνεται πιο γνωστό χρόνο με το χρόνο, φτάνοντας τελικά σε μια χρονιά σταθμό για την μικρή τους επιχείρηση. Ανάμεσα σε 7 διαφορετικές ελιές από όλη την Ελλάδα, στην τυφλή γευσιγνωσία του γαστρονόμου, το Δολιανίτικο πήρε το πρώτο βραβείο ποιότητας στην Ελλάδα.

Βραβείο που ασφαλώς δεν καθησύχασε τη Γεωργία και τον Κωνσταντίνο αλλά τους έκανε ακόμα πιο εργατικούς για να φτάσουν γευστικά ακόμα πιο ψηλά την ελιά Δολιανών.

Την χονδροελια Δολιανών την βρίσκει κανείς σε διάφορες γεύσεις. Με πάπρικα η με chilli, με βότανα του βουνού και αρωματικά του κήπου, καθώς και τσακιστή με ρίγανη.

Στόχος τους είναι να κάνουν ακόμα πιο γνωστό το ξεχωριστό προϊόν του τόπου τους. Τα Δολιανά Αρκαδίας.

 
 
 
 
(1 Vote)

Leave a comment

3 comments