Γαλακτοκομικά Προϊόντα Μαστέλο

Το Μαστέλο® είναι το εμπορικό σήμα για τα γαλακτοκομικά προϊόντα που φτιάχνονται στη Χίο αποκλειστικά από τον Κωνσταντίνο Τουμάζο από υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, φρέσκο πλήρες χιώτικο αγελαδινό και κατσικίσιο γάλα. 
 Το μαλακό τυρί  Μαστέλο® από αγελαδινό γάλα είναι ένα τυρί που φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 1994, που ήταν η χρονιά ίδρυσης της επιχείρησης. Μέχρι τότε κανείς και ποτέ δεν είχε χρησιμοποιήσει τη λέξη Μαστέλο® για να χαρακτηρίσει τα τυριά που φτιάχνονταν στη Χίο, είτε από τοπικούς κτηνοτρόφους είτε στα σπίτια αγροτικών οικογενειών του νησιού. 
 Μετά ακολούθησε η παραγωγή και του κατσικίσιου τυριού με την εμπορική ονομασία Κατσικάκι Μαστέλο®. 
 
Η λέξη μαστέλο, στην κυριολεξία σημαίνει τον ξύλινο κάδο που χρησιμοποιούσαν για τη συλλογή του γάλακτος και είναι ενετικής προέλευσης (mastelo).
 Το Μαστέλο® από το 1994 είναι κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα (trademark) στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για όλα τα προϊόντα της επιχείρησης. Η συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς αγελαδινού και κατσικίσιου γάλακτος, που προμηθεύουν την πρώτη ύλη καθημερινά για την παραγωγή των τυριών Μαστέλο® αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα καθώς το τοπικό γάλα είναι άριστης ποιότητας και γεύσης.
 
 
 
 
(6 votes)

Leave a comment