Σπάλα βίσωνα Douma Vital Farm

Τα μεγαλύτερα βοοειδή στον πλανήτη με την καμπούρα και το πλούσιο τρίχωμα, ζουν 30 έως 40 χρόνια και όλη τους την ζωή την περνούν στα βοσκοτόπια. Το 1999 ο Θωμάς Ντούμας, γνωρίζοντας την υψηλή διατροφική αξία, αλλά και την εκλεπτυσμένη γεύση του βίσονα, τολμά και εισαγάγει τους πρώτους βίσονες στην Ελλάδα.
 
Τα ζώα εγκλιματίστηκαν πλήρως στο κτήμα μας και πολύ γρήγορα πιστοποιήθηκαν από τον οργανισμό ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων “ΔΗΩ”.
Οι μοναδικοί βίσονες των Βαλκανίων και από τους λίγους της Ευρώπης, διαβιούν και αναπαράγονται ως σήμερα με επιτυχία.
Το κρέας του βίσωνα αποτελεί την κορυφαία επιλογή σε κόκκινο κρέας.
Διακρίνεται για την πλούσια και μεστή γεύση του, την τρυφερή υφή και το μοναδικό του άρωμα.
Είναι υψηλά πρωτεϊνούχο, με πολύ χαμηλά ποσοστά λίπους, πλούσιο σε Ω3 λιπαρά οξέα, σίδηρο και ιχνοστοιχεία. Η χαμηλή περιεκτικότητά του σε λίπος απαιτεί λιγότερο χρόνο ψησίματος. Τα καλύτερα κομμάτια κρέατος, φιλέτο, σπάλα, μπριζόλα και ρολό, διατίθενται σε συσκευασίες των 600-800gr.
 
Η σπάλα βίσωνα μπορεί να μαγειρευτεί όπως όλα τα κόκκινα κρέατα. Η ανάδειξη της μέγιστης γεύσης του κρέατος επιτυγχάνεται με την αποφυγή του υπερβολικού μαγειρέματος.
 
 
 
 
(3 votes)

Leave a comment

1 comment

  • Reokoveft
    Reokoveft Τρίτη, 16 Μαΐου 2023 15:05 Report

    cialis for daily use This medication must not be used by children younger than 6 months old because of the risk of serious side effects

    Comment Link