Γιορτή Καστάνου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας 28 Οκτωβρίου 2017

Η καστανιά (Castanea) είναι αιωνόβιο δέντρο γνωστό στην Ελλάδα από τους προϊστορικούς χρόνους, όπως αποδεικνύεται από διάφορα ευρήματα της εποχής του Χαλκού. Ανήκει στην οικογένεια των φηγοειδών (Fagaceae). Ήταν η τροφή των φτωχών στο Μεσαίωνα. Η θρεπτική του αξία έγκειται στο ότι αποτελεί βασική πηγή βιταμίνης C, σιδήρου, ασβεστίου καλίου, φωσφόρου, μαγνησίου και ψευδαργύρου. Είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες και νερό.

Το κάστανο καταναλώνεται ωμό, ψητό ή βραστό ή ως συστατικό γλυκισμάτων, λικέρ και φαγητών. Ο καρπός του αποτελεί μια πλήρη τροφή, ιδανική για παιδιά στην ανάπτυξη, για τους αθλητές, καθώς και για την αντιμετώπιση δυσεντεριών και άλλων προβλημάτν υγείας.

Σήμερα το κάστανο παράγεται σε 28 νομούς της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των Χανιών, Σερρών, Ηλείας, Ημαθίας και Τρικάλων και τόνοι κάστανου εξάγονται ετησίως στο εξωτερικό.

Το Σάββατο 28ης Οκτωβρίου 2017 ο Μορφωτικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος των απανταχού Καστανιτσιωτών διοργανώνει την 34η γιορτή καστάνου, όπου μπορείτε να γευτείτε τον πεντανόστιμο καρπό σε όλες τις μορφές του και να μάθετε περισσότερα πράγματα για την παραγωγή του!

Η γιορτή κάστανου θα λάβει χώρα στην πλατεία του Σωτηρίου Κουρούνη, στην τοποθεσία "Μάνα", η οποία βρίσκεται περιτριγυρισμένη από τον υπέροχο καστανεώνα. Για την ενίσχυση του συλλόγου υπάρχει συμβολική είσοδος 2€, η οποία περιλαμβάνει δωρεάν κάστανα, δωρεάν κρασί, αναμνηστικό βραχιολάκι και συμμετοχή στην κλήρωση για παραδοσιακά δώρα.

 
 
(3 votes)

Leave a comment

close

Γραφτείτε για να Είμαστε σε Επαφή!!

Ενημερωθείτε για καινούρια και ήδη υπάρχοντα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα

Δείτε τους Όρους Χρήσης /Πολιτική Απορρήτου
Μπορείτε να διαγραφείτε από την ενημερωτική λίστα μας αυτόματά ανά πάσα στιγμή